Επίδειξη ισχύος, δύο ημέρες αφότου ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, μίλησε για «δράση» κατά της Τεχεράνης

Σε μία σημαντική επίδειξη ισχύος προχώρησε η Τεχεράνη, παρουσιάζοντας, σήμερα Πέμπτη, την τέταρτη γενιά του βαλλιστικού πυραύλου Khorramshahr, που φέρει την ονομασία Khaibar, ενισχύοντας έτσι το πυραυλικό του πρόγραμμα, παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Δύο ημέρες αφότου ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ορκισμένου εχθρού του Ιράν στην περιοχή, έθεσε την προοπτική «δράσης» κατά της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα, το επίσημο πρακτορείο IRNA παρουσίασε τον νέο πύραυλο, που όπως ανακοινώθηκε μπορεί να φέρει κεφαλή που ζυγίζει 1.500 κιλά  και έχει βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων.

«Ο νεότερος βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν και το πιο πρόσφατο προϊόν του Οργανισμού Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών του υπουργείου Άμυνας παρουσιάστηκε σήμερα σε τελετή στην οποία παρέστη ο υπουργός Άμυνας», μετέδωσε το IRNA.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι το ισχυρό πυραυλικό του πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική αποτρεπτική δύναμη κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και άλλων πιθανών περιφερειακών αντιπάλων.

«Το μήνυμά μας προς τους εχθρούς του Ιράν είναι ότι θα υπερασπιστούμε τη χώρα και τα επιτεύγματά της. Το μήνυμά μας στους φίλους μας είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το