Εξώδικο απέστειλε χθες η δημοσιογράφος του Kontra Channel, Αναστασία Γιάμαλη στον γνωστό Χρήστο Σκαλούμπακα –γιο του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου Παναγιώτη Σκαλούμπακα- για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς της «με χυδαίους νεοχουντικούς ακραία σεξιστικούς όρους» όπως η ίδια αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

“Παραμένω της άποψης πως όσοι έχουμε δημόσιο βήμα πρέπει να τα έχουμε καλά με την άσκηση κριτικής. Όχι όμως με την εξύβριση και την προσβολή της προσωπικότητας μας με χυδαίους νεοχουντικούς ακραία σεξιστικούς όρους. Γι αυτό και πριν λίγο επιδόθηκε στον κατά συρροή υβριστή κ.Σκαλούμπακα, εξώδικο.” σημειώνει η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της.

Γιατί είναι ξεκάθαρο και μόνο εσκεμμένα πάντοτε συγχέουν πως άλλο η έκφραση άποψης και κριτικής και άλλο η ακραία στοχοποίηση και η προσπάθεια τρομοκράτησης δημοσιογράφων.

Άδωνις Γεωργιάδης αριστερά, Χρήστος Σκαλούμπακας στο κέντρο, Γιώργος Παντάκης Γραμματέας Οργανωτικού Νήσων Αιγαίου και Κρήτης της ΝΔ, στα δεξιά

Να σημειωθεί ότι σε αγωγή κατά του Σκαλούμπακα έχει προχωρήσει και η Έλενα Ακρίτα για εμετικά tweets εις βάρος της.

Πριν λίγο καιρό ο Σκαλούμπακας είχε διαγραφεί από τη ΝΔ. Ωστόσο με ανάρτηση του στο twitter ο γιος του βασανιστή της Μακρονήσου, μετά την διαγραφή του από τη ΝΔ από τον σάλο που δημιουργήθηκε από απειλητικές αναρτήσεις του, επισημαίνει ότι “Ο Χρήστος Σκαλούμπακας δεν διαγράφεται από την «Νέα Δημοκρατία»! Ο Χρήστος Σκαλούμπακας ΕΙΝΑΙ η «Νέα Δημοκρατία»… και συνοδεύει την ανάρτηση του με φωτογραφία από σεμινάριο στελεχών της ΟΝΝΕΔ, του 1975, επιβαιώνοντας έτσι τις στενές σχέσεις της ΝΔ με την ακροδεξιά και το μαύρο εμφυλιοπολεμικό διχαστικό παρελθόν της. Αλλά τι νοιάζουν αυτά τον 17χρονο, όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αυτά είναι ιστορία

Στην φωτογραφία: 1975, ξενοδοχείο Σεμίραμις στην Κηφισιά, σεμινάριο στελεχών της ΟΝΝΕΔ. Τα δυο βέλη δείχνουν τον Κώστα Καραμανλή και τον Χρηστο Π. Σκαλουμπακα…

Παναγιώτης Σκαλούμπακας : Μια ιστορία λοιπόν και ένα όνομα από το παρελθόν.

Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους αρχιβασανιστές της Μακρονήσου. Ο Σκαλούμπακας ήταν ο ενορχηστρωτής των πιο φρικτών βασανιστηρίων της Μακρονήσου. Ήταν αυτός που διέταζε πολλές φορές ατομικά βασανιστήρια για όσους προσωπικά ο ίδιος δεν συμπαθούσε. Επέβλεπε συχνά τα μαρτύρια λέγοντας “δεν βλέπω αίμα, δεν βλέπω αίμα”

Κάποιες από τις μαρτυρίες για τον ρόλο του Σκαλούμπακαήρθαν από αρκετούς εξόριστους, αλλά και όσους επέζησαν από το κολαστήριο της Μακρονήσου.

Ο γιατρός του Α` τάγματος Λ. Γεωργιλάκος, αρκετά χρόνια αργότερα εξιστόρησε πως πιστοποίησε το θάνατο 180 σκαπανέων, τους οποίους η διοίκηση του στρατοπέδου και τα όργανά της (Σκαλούμπακας) φόρτωσαν στο αμπάρι ενός καϊκιού. Ο καπετάνιος του καϊκιού αναφέρει:

skaloumpakis4

«…Έζησα όλα τα δραματικά γεγονότα της Μακρονήσου το 1948. Ο στρατός μας με είχε επιταγμένο με το καΐκι μου «Άγιος Νικόλαος», επί μισθώ, οκτώ χιλιάδες δραχμές το μήνα. Κουβαλούσα από το Λαύριο πέρα στη Μακρόνησο φαντάρους, πολιτικούς υπόδικους, νερό σε βαρέλια και άλλα. Στο φοβερό τουφεκίδι του Μάρτη 1948 ο Σκαλούμπακας μου κόλλησε το πιστόλι στο κεφάλι και με απειλές με διέταξε να κουβαλάω σκοτωμένους φαντάρους πέρα μακριά στον Κάβο Ντόρο, στο ξερόνησο Σαν Τζιόρτζιο. Στο Γ” Τάγμα φόρτωνα τους νεκρούς φαντάρους, που τους εξέταζε ο γιατρός Μαλάμης, κι έγραφε στο πιστοποιητικό θανάτου, τη λέξη «νεκρός». Ήταν δίπλα στο γιατρό Μαλάμη κι άλλοι δύο γιατροί. Τους σκοτωμένους φαντάρους τους τακτοποιούσανε στριμωχτά στο αμπάρι οι Αλφαμίτες Χούμης και Δήμητρας Λαγός. Σ” ένα μόνο δρομολόγιο φορτώσαμε 185 νεκρούς φαντάρους. Λέω στον Σκαλούμπακα: «Το καΐκι δε σηκώνει τόσο πράμα, είναι πολύ το πράμα, θα μπατάρει το καΐκι». Αυτός κουβέντα δεν έπαιρνε, με το πιστόλι με διέταξε. Τι να “κανα; Το πιστόλι σε παγώνει… Ανοιγόμασταν τη νύχτα στον Κάβο Ντόρο. Εκεί στο Σαν Τζιόρτζιο περίμενε καράβι πολεμικό. Οι ναύτες παίρνανε τους σκοτωμένους φαντάρους και τους χώνανε μέσα σε συρμάτινα δίχτυα με βαρίδια και τους φουντάρανε στο βυθό της θάλασσας. Αυτό ξανάγινε. Οι νεκροί όλοι – όλοι ήταν 350 κοντά, τους μέτραγα έναν – έναν και ήταν 350 φαντάροι νεκροί. Αυτή ήταν η πιο τραγική περιπέτεια που έζησα στη ζωή μου…» (Φιλ. Γελαδόπουλου: «Μακρόνησος – Η μεγάλη σφαγή του 1948», εκδόσεις «Αλφειός»)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το