Διαβάζουμε στο νέο ποινικό κώδικα (το επισημαίνει ο δάσκαλος Γιώργος Καλημερίδης, μέλος των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών ΠΕ) :
α. Στο άρθρο 168 εισάγεται μια νέα διάταξη, η «Διατάραξη δημόσιας λειτουργίας». Αυτή απειλεί με φυλάκιση έως δύο ετών, όποιον εισέρχεται παράνομα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και προκαλεί έτσι σοβαρή διατάραξη της ομαλής του λειτουργίας (βλέπε κατάληψη – παράσταση διαμαρτυρίας). Με την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 168 ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων,αφού προβλέπεται η ίδια ποινή (φυλάκιση έως 2 έτη) για όποιον χωρίς να διαταράξει την κοινή ειρήνη, εμποδίζει αυθαίρετα ή διαταράσσει σοβαρά τις συνεδριάσεις συλλογικού οργάνου συγκροτούμενο σύμφωνα με το νόμο για την διεξαγωγή δημοσίων υποθέσεων. Με φυλάκιση έως 3 έτη απειλείται κατά το άρθρο 168Α όποιος διαταράσσει σοβαρά συνεδριάσεις δικαστηρίου ή δικαστικού συμβουλίου.
β. με το 187Β, ποινικοποιείται οποιαδήποτε υποστήριξη όσων χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές οργανώσεις» ή και «ατομικοί τρομοκράτες», και τιμωρείται με έως 10 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αυτό να ισχύει για τις «εγκληματικές οργανώσεις». Για παράδειγμα, η οικονομική στήριξη κάποιων που έχουν χαρακτηριστεί νομικά ως «ατομικοί τρομοκράτες» με συλλογικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης διώκεται αυστηρά, ενώ η οικονομική στήριξη «εγκληματικών οργανώσεων» όπως η Χρυσή Αυγή όχι. Στο σημείο αυτό να δούμε ότι αντίστοιχες διατάξεις πέρασαν και στην Γαλλία με άμεση εφαρμογή την αμέσως προηγούμενη περίοδο των «κίτρινων γιλέκων».
Όχι δεν κυβερνάει ακόμη ο Γεωργιάδης, αλλά νομοθετεί εσπευσμένα, μέσα στον Ιούνη,  ο προοδευτικός πόλος.
———————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το