Το βράδυ της Τρίτης 20/10 δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής της Ρωμαϊκής Αγοράς και του Εργατικού Κέντρου, διώχνοντας τον κόσμο, κυρίως νεολαία που βρισκόταν στην περιοχή.

Την επόμενη μάλιστα, βγήκε ο Χρυσοχοΐδης για να χαρακτηρίσει ανεύθυνη την νεολαία που κάνει τη βόλτα της στις πλατείες, λέγοντας μάλιστα ότι η αστυνομία θα βρίσκεται πλέον σε κάθε πλατεία.

Η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας βρίσκεται σε έξαρση, αφού από τη μια σέρνονται μαθητές στα δικαστήρια γιατί συμμετείχαν σε διαδήλωση και από την άλλη η αστυνομία ξαναβγαίνει στους δρόμους για να επιβάλλει τον “νόμο και την τάξη”.

Η Κυβέρνηση βγάζει στο δρόμο την αστυνομία, για να μας “προστατέψει”, ενώ δεν στηρίζει τις δημόσιες δομές Υγείας. Δεν πραγματοποιεί μαζικά δωρεάν τεστ. Δεν αυξάνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (βλέπε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εδώ) για την αποφυγή συνωστισμού. Δεν εφαρμόζει πραγματικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αντίθετα καλύπτει τους εργοδότες που κρύβουν κρούσματα για να μην λάβουν τα μέτρα προστασίας.

Για να καλύψει τα παρακάτω κενά, κατηγορεί ένα κομμάτι του κόσμου, ότι για την εξάπλωση της πανδημίας, δε φταίει η μνημονιακή πολιτική και οι ελλείψεις που δημιούργησε, αλλά ο καθένας μας ξεχωριστά, με την ατομική ευθύνη του. Που συνωστίζεται, που δε φοράει καλά τη μάσκα του, που δεν κάθεται σπίτι του, που αρρωσταίνει και πηγαίνει στο νοσοκομείο, που γεμίζει τις (ελάχιστες) ΜΕΘ και που πεθαίνει χωρίς να περιμένει τη σειρά του. Κανένα, όμως, αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, ούτε η τρομοκρατία είναι αρκετή για να συγκαλύψει την πολιτική της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων δυναστών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ και η Πορεία καταγγέλλουν την πολιτική της τρομοκρατίας και τις νέες επιχειρήσεις της αστυνομίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο λαός πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του και να παλέψει ενάντια στην τρομοκρατία, για δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και για το δικαίωμα του στη δημόσια δωρεάν υγεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το