Σε άρθρο της Μαρίας Νταλιάνη, στο γνωστό νεοφιλελεύθερο protagon.gr, με τίτλο “Ο φόβος της ΟΛΜΕ μπροστά στην κάμερα” (στο οποίο το δηλητήριο εναντίον των εκπαιδευτικών ξεχειλιζει) παρεμβαίνουν η αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ιωάννα Λαλιώτη και ο διορισμένος Πρόεδρος του λεγόμενου Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος

Τι λέει η Ιωάννα Λαλιώτη;

«Συμφωνώ απολύτως με την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη για τα παιδιά που δεν μπορούν να έρθουν στο σχολείο. Θα θεωρούσα επίσης πολύ καλή πρακτική και οι δάσκαλοι/δασκάλες του Δημοτικού να επιστρέψουν στους φυσικούς χώρους μάθησης που είναι τα σχολεία και να πραγματοποιούν κανονικά μαθήματα στα παιδιά μέσω τηλεδιάσκεψης από τις τάξεις τους. Θα ήταν αδιανόητο και ολέθριο τα εκπαιδευτικά βιώματα των παιδιών του Δημοτικού να ανακοπούν για 6 μήνες… σε περίπτωση που επιστρέψουν στην τάξη τον Σεπτέμβριο. Η έλλειψη κοινής και οριζόντιας λύσης για τα Δημοτικά αυξάνει τις ανισότητες στην πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση είναι αντικοινωνική, άδικη και ενδεχομένως και αντισυνταγματική υποψιάζομαι».

Αμέσως μετά ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος (θυμίζουμε ότι ήταν ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρωτύτερα η πιο στενή πολιτική του επαφή ήταν ο Σημιτισμός).

Αφού σημειώνει ότι δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για την διαδικτυακή μετάδοση του μαθήματος, παραθέτει ένα ωραίο παράδειγμα για τα περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα γράφοντας:  «Για να έχουμε αίσθηση του μέτρου των πραγμάτων, άλλος είναι ο κίνδυνος για την εμπιστευτικότητα όταν κάνεις ΚΥΣΕΑ με ζουμ και άλλος φυσικά όταν κάνεις την βιολογία της Α’ Λυκείου».

Να τους χαιρόμαστε τους διανοούμενους μας! Περισσότερη πλάτη στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα δεν θα μπορούσε να βάλει κανείς.

Να πούμε ότι μας ξάφνιασαν οι απόψεις τους θα ήταν ψέμα καθώς και οι δυο είναι εδώ και πολλά χρόνια πρόθυμοι ψάλτες της κυρίαρχης πολιτικής

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το