Η απόφαση της ΓΣ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, στην έκτακτη συνεδρίασή της την Τετάρτη 31 .01.2024, κατέληξε ομόφωνα στα εξής:
Διαπιστώνει ότι έχουν συμπληρωθεί οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου του ακ. έτους 2023-2024.
Θεωρεί ότι δεν είναι δυνατή η διενέργεια των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου εξ αποστάσεως λόγω:
Α. της φυσιογνωμίας, της ιδιαιτερότητας και του χαρακτήρα των μαθημάτων της Σχολής και της άρρηκτης συσχέτισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξεταστική διαδικασία και
Β. της μη διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας
Αιτείται από τη Σύγκλητο παράταση για τη διενέργεια της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου και μετάθεση της έναρξης του εαρινού εξαμήνου, αποκλειστικά με δια ζώσης διαδικασίες, με σεβασμό στα όρια και τις δυνατότητες που θέτει ο Νόμος.
Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης δηλώνουν σύσσωμα την ανησυχία τους για το μέλλον του βαλλόμενου δημόσιου πανεπιστημίου και επαναβεβαιώνουν τη σταθερή προσήλωσή τους στην υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιχειρείται να ανατραπεί από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

*******

Η απόφαση της ΓΣ Διδασκόντων στη Φιλοσοφική Κρήτης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το