Την συγκλονιστική στιγμή που ένα κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο αφότου χτυπήθηκε από ισραηλινή βόμβα, δημοσίευσε ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Γάζα, με τα αεροπορικά πλήγματα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ να συνεχίζονται νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά και γυναίκες. Παράλληλα συνεχίζει την άγρια καταστολή και τις δολοφονίες σε βάρος των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ και γενικότερα τη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητά του κατά του παλαιστινιακού λαού, καθώς προχωρά στην ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, αυξάνοντας τις ανησυχίες για μία νέα ισραηλινή εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως είχε γίνει στις συγκρούσεις του 2014, αλλά και την περίοδο 2008-2009.

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει προετοιμάσει ετοιμοπόλεμα στρατεύματα, τα οποία θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και παράλληλα βρίσκεται σε «διάφορα στάδια προετοιμασίας χερσαίων επιχειρήσεων».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και η ΕΕ να βάζουν «πλάτη», αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην… «αυτοάμυνα» και απευθύνοντας «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση και των δύο πλευρών», εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έξωσης εκατοντάδων οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι βάναυσες επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων προσκυνητών και διαδηλωτών στο τέμενος Αλ Ακσά.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το