Με νέα μεγάλα συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη 15 Απρίλη προχωρούν οι φοιτητές, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα μέτρα προστασίας και ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Στην Αθήνα το ραντεβού είναι 1 μμ στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, το αντίστοιχο ραντεβού είναι 1 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στα αυριανά συλλαλητήρια καλούν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (με στάση εργασίας) καθώς και άλλοι φορείς και συλλογικότητες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τον αγώνα για: Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια

Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης!

 Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης 

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, Προπύλαια ώρα 1μ.μ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια Πέμπτη 15 Απριλίου! Αθήνα: Προπύλαια στη 1.00 μμ – Στάση εργασίας

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους .

Πέμπτη 15 Απριλίου! Αθήνα: Προπύλαια στη 1.00μμ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Απρίλη.

Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

  • Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!
  • Όλοι στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις!
  • Στην Αθήνα η ΟΛΜΕ καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1.00μμ
  • Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις!

Φοιτητική Πορεία Αθήνας: Όλοι στο δρόμο! Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει!

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει το άνοιγμα των σχολών μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη, όχι όμως για τους φοιτητές, αλλά για την πανεπιστημιακή αστυνομία! Ήδη εφαρμόστηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εφόσον η πλειονότητα των τμημάτων των πανεπιστημίων όρισε τους συντελεστές που θα αποκλείσουν τις νέες φουρνιές μαθητών από την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, τώρα μεθοδεύεται η εφαρμογή της πιο χουντικής κοπής διάταξης του νόμου, η εγκαθίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Αφού αξιοποίησαν το κλείσιμο των σχολών για να ψηφίσουν το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που διαγράφει φοιτητές, πετάει μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ εγκαθιδρύει ένα αναβαθμισμένο καθεστώς παρακολούθησης και καταστολής των φοιτητικών συλλόγων, τώρα αξιοποιούν το τρίτο κατά σειρά ακαδημαϊκό εξάμηνο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για να βάλουν τις δυνάμεις καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. Μάλιστα, η κυβέρνηση προσπαθώντας να αιφνιδιάσει το φοιτητικό κίνημα δεν εφαρμόζει καν το νόμο που ψήφισε, ο οποίος προβλέπει σε συνθήκες πανδημίας όχι την πρόσληψη γιατρών, αλλά 1000 ειδικών φρουρών, αντ’ αυτού, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν προσωρινά από υπάρχοντα μέλη της ΕΛ.ΑΣ!

Οι φοιτητές δεν πρέπει να θρέφουν καμία αυταπάτη περί “μη εφαρμογής” του νόμου από τις διοικητικές αρχές των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, ούτε πρέπει να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε αυτόκλητους σωτήρες που δήθεν θα φράξουν το δρόμο στην αστυνομία ή και την ίδια την αντιδημοκρατική-αντιεκπαιδευτική επέλαση της κυβέρνησης. Ο δρόμος για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της δημόσιας-δωρεάν παιδείας είναι ένας, αυτός της οργανωμένης, ασίγαστης μαζικής πάλης των φοιτητών, εκπαιδευτικών και του εργαζόμενου λαού.

Με αφορμή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, λαός και νεολαία διαδήλωσαν κατά χιλιάδες υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές ελευθερίες, την δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουν, με ενιαίες, μαζικές διαδηλώσεις, με οργάνωση στις Γενικές Συνελεύσεις, συνδέοντας το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα με τις διεκδικήσεις ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, τα βάρη των οποίων για ακόμη μια φορά κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση ρίχνουν στις πλάτες του εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Όλοι στην πανελλαδική-πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 15/4, 13:00 Προπύλαια!

Φοιτητική Πορεία Αθήνας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το