Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες 2.846 νέα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο υψηλό ημέρας μετά την άρση του lockdown για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο κι ανεβάζοντας το σύνολο των μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 στα 212.211.

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανία είχε καταγράψει 1.441 θετικά τεστ COVID-19, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τη 14η Ιουνίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν το όριο των 1000 τις πέντε από τις έξι τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Αποσπασματικά μέτρα σε Ισπανία και Γαλλία

Σε αποσπασματικά μέτρα στοχοποιώντας τους νέους, προχωρούν και οι ισπανικές αρχές. Ενώ η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς, η κυβέρνηση περιορίζεται σε συστάσεις μη λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Χθες, όλες οι περιφέρειες της χώρας συμφώνησαν να κλείνουν τα νάιτκλαμπ και να απαγορεύουν το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για να αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίλα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στο εξής στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο υπουργός έκανε συστάσεις να αποφεύγονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων και προειδοποίησε συγκεκριμένα τους νέους να μην συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους για να καταναλώσουν αλκοόλ.

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για όλη την Ισπανία, παρουσιάστηκαν από τον υπουργό μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών όλων των περιφερειών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία και την Πέμπτη καταγράφηκαν σχεδόν 3.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 337.334.

Στη Γαλλία, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε χθες η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επιπλέον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, στη χώρα υπάρχουν εννιακόσιες είκοσι πέντε (925) εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, χθες διαγνώστηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κρούσματα και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας «η Ιταλία βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, με τάση επιδείνωσης της όλης κατάστασης». Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, οι εννέα παρουσιάζουν δείκτη μετάδοσης ο οποίος ξεπερνά τη μονάδα.

Στη Γερμανία

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.231 νεκρούς επί συνόλου 222.828 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το