Ως άκρως επιτυχημένη κρίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση ημετέρων, καθώς μετά την αποκάλυψη ότι με προκλητική εγκύκλιο παραμονές του Πάσχα, η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 1.200 πρώην δημάρχους και νομάρχες να λαμβάνουν διπλή σύνταξη, έγινε γνωστό ότι στη βάση αυθαίρετης ερμηνείας της νομολογίας θα χορηγηθούν σε αιρετούς της αυτοδιοίκησης και αναδρομικά που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ.

Με χθεσινή του παρέμβαση στο Facebook, ο εργατολόγος και δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας επιβεβαιώνει ότι ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου, χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν αιρετούς (βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.) κυρίως του «πάλαι ποτέ δικομματισμού». Ωστόσο, όπως τονίζει, η κυβέρνηση «θα χορηγήσει και αναδρομικά, που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ, για αιτήματα που έχουν υποβάλει οι «τοπικοί άρχοντες» (σαν να το ήξεραν!) εδώ και μια 5ετία και δεν έχουν ακόμα απαντηθεί».

Η είδηση έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη διαβοήτη «χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο Τσακλόγλου», που έκοβε τις δύο εθνικές συντάξεις, χηρείας και αναπηρίας, με μειώσεις που έφταναν έως και 269 ευρώ και η οποία ως σήμερα δεν έχει ανακληθεί, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων χιλιάδων πολιτών.

Στην καταγγελία για τη δεύτερη σύνταξη προχώρησε εξάλλου και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο είχε εξαρχής αναδείξει το ζήτημα της προκλητικά ευνοϊκής μεταχείρισης που έλαβαν από την κυβέρνηση οι πρώην αιρετοί.

πηγή: documentonews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το