Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικά σχολεία: Κέρδος ή ασφαλείς γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι; Ας μας απαντήσει η Υπουργός Παιδείας και ορισμένοι σχολάρχες

Φαίνεται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες έχοντας την ασφάλεια της ατιμωρησίας δεν πτοούνται ούτε από την πανδημία και επιβεβαιώνουν τις υποψίες κάθε πολίτη ότι τοποθετούν το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια όλων μας. Μετά την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για ιδιωτικό σχολείο που, αν και γνώριζε για κρούσματα συναδέλφων, συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητες του, σήμερα πληροφορούμαστε για άλλο μεγάλο ιδιωτικό σχολείο όπου παρατηρήθηκαν περιπτώσεις εκπαιδευτικών θετικών στον ιό και η Διοίκηση του σχολείου δεν πράττει τίποτα. Οι συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών εξακολουθούν να διεξάγονται κανονικά, παιδιά προσέρχονται για εξετάσεις πιστοποίησης, μαθητές και γονείς μεταβαίνουν στο χώρο του σχολείου για πληροφορίες, εγγραφές κ.τ.λ.

Επειδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καμώνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα, απλώς και μόνο  για να μην ενοχλήσει τους «φίλους» της, καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία και τους θεσμούς της, εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

ΟΙΕΛΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το