«Στις 7 Απριλίου η φωνή πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά. Στις 28 Απριλίου η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!».

Το παραπάνω μήνυμα στέλνουν στην κυβέρνηση οι νοσοκομειακοί γιατροί και προχωρούν σε δεύτερη πανελλαδική κινητοποίηση στις 28 Απριλίου διεκδικώντας στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων σε αυτό.  

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς να «δυναμώσουν τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα» με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στις Υγειονομικές Περιφέρειες, με συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί η πρώτη επιτυχημένη μαζική πανελλαδική κινητοποίηση με σύνθημα «σπάμε τη σιωπή» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στις 7 Απριλίου και ήταν αποδέκτης κύματος αλληλεγγύης από σωματεία, συλλογικότητες, μαζικούς φορείς. 

Στο πλαίσιο της νέας κινητοποίησης εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν:

• Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας

• Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

• Ένταξη στα Bαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒAE).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το