Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στην Taskus 

Παρασκευή 22/12, στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση στις 16:30!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/12, η κινητοποίηση των εργαζομένων της Taskus που απολύονται σε μερικές ημέρες μαζί με το ΣΕΤΗΠ (Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής), έξω από την εργοδότρια εταιρία, στο κτήριο της εταιρίας στην Κωλλέτη 25, δίπλα από το one salonica. 

Η κινητοποίηση ήταν επιτυχημένη, καθώς έγινε γνωστό το πρόβλημα στους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ ένα κομμάτι αυτών, συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση.

Φωνάχτηκαν συνθήματα από τους δεκάδες συγκεντρωμένους, ενώ κυριάρχησε το: “Αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινοι ρυθμοί, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο βρίσκονταν άτομα της αστυνομίας και της ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο του κράτους.

Η ΕΡΓ.Α.Σ. βρέθηκε δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων και με τις δυνάμεις της στήριξε ουσιαστικά την κινητοποίηση.

Με το τέλος της κινητοποίησης, το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, Παρασκευή 22/12, στις 16:30, στην νέα κινητοποίηση στο κτήριο της εταιρίας, στα πλαίσια μάλιστα στάσης εργασίας από τις 16:00 έως τις 19:00.

Ακολουθεί το νέο κάλεσμα του ΣΕΤΗΠ:

🚩ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζόμενους της TaskUs, αύριο Παρασκευή, 16:00-19:00 και κινητοποίηση στις 16:30

Με την σημερινή μας κινητοποίηση στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε κανένας συνάδελφος να μείνει άνεργος! Συνεχίζουμε 

Ούτε σκέψη για απολύσεις

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για ολους!

💪Καλούμε τους εργαζόμενους της TaskUs αλλά και όλου του κλάδου να στηρίξουν μαζικά την κινητοποίηση στις 16:30 έξω από τα γραφεία της εταιρείας

(Ι. Κωλέττη 25, απέναντι από το one salonica)

Η ανακοίνωση της ΕΡΓ.Α.Σ.: 

Όχι στις απολύσεις στην TaskUs!

Για μια ακόμη φορά, η εργοδοσία της TaskUs δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Εργαζόμενοι της εταιρίας πρόκειται να απολυθούν, γιατί «τέλειωσε το project πάνω στο οποίο δούλευαν». Και ως ολόκληρη πολυεθνική, δεν έχει πλέον θέσεις εργασίας για το προσωπικό της! Για το ίδιο προσωπικό, στις πλάτες του οποίου θησαύριζε και θησαυρίζει, κέρδιζε και κερδίζει εκατομμύρια μηνιαίως, αλλά τώρα του δείχνει την πόρτα της εξόδου.

Είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρία. Απλησίαστοι στόχοι και πλάνα, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να τα πιάσει. Εντατικοποίηση και αξιολογήσεις. Πριν μερικούς μήνες, απόλυση εργαζόμενης γιατί απήργησε στην απεργία για τα Τέμπη. Τώρα, νέες απολύσεις.

Η εργοδοσία της TaskUs μπορεί και τα κάνει, γιατί έχει μαζί της την κυβέρνηση και τους νόμους του αστικού κράτους. Όλους τους αντεργατικούς νόμους, το νόμο Χατζηδάκη και το νόμο Γεωργιάδη. Η κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, των κομμένων εργασιακών δικαιωμάτων δίνει το χώρο σε κάθε εργοδότη να μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε γαλέρα, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Και αφού αυτοί κερδοφορούν βγάζοντας εκατομμύρια, στη συνέχεια απολύουν εν μια νυκτί αυτούς που δούλεψαν για να βγουν αυτά τα εκατομμύρια.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες είναι ο δρόμος της οργάνωσης στα Σωματεία τους , ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Ο αγώνας των συναδέλφων στην TaskUs πρέπει να αγκαλιαστεί και να διευρυνθεί. Να μπουν κι άλλα Σωματεία στον αγώνα. Να παλέψουμε για να μην περάσουν οι απολύσεις και να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε άλλα project. Για να αυξηθούν οι μισθοί. Για να να μπει φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία. Για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά για όλους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το