Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις στην TaskUs οι εργαζόμενοι και απολυμένοι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 7:45 το πρωί έξω από
τα γραφεία της εταιρείας.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΕΡΓΑΣ που καλεί στη νέα συγκέντρωση στον ίδιο χρόνο και τόπο που όρισαν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι εξέδωσαν νέα ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ TASKUS… ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη η εταιρεία TaskUs ανακοινώνει και επίσημα την απόλυσή 8 εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί η ανακοίνωση ότι το τμήμα στο οποίο δουλεύουμε θα κλείσει και ακολούθως οι καθησυχαστικές υποσχέσεις για την απορρόφησή μας σε άλλα πρότζεκτ. Προφανώς θέλανε να κερδίσουν χρόνο ώστε ανακοινώνοντας τις απολύσεις χριστουγεννιάτικα να αντιμετωπίσουν μειωμένες αντιδράσεις.
Οι απολύσεις μας είναι εκδικητικές και οφείλονται στις προηγούμενες διεκδικήσεις μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για αύξηση του μισθού, καθώς επίσης και στη συμμετοχή μας σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτή των Τεμπών, της Πρωτομαγιάς και της 21ης Σεπτέμβρη που κήρυξε και το σωματείο μας το Σ.Ε.ΤΗ.Π. ενάντια στο νόμο Γεωργιάδη.
Η TaskUs μας θέλει χωρίς δικαιώματα, ώστε να μπορεί να μας εκμεταλλεύεται ανεμπόδιστα, όπως και κάθε άλλη εταιρεία. Χρησιμοποιεί το προσωπείο ‘‘people first’’ μαζί με δήθεν σημαντικά προνόμια ενώ οποιαδήποτε δική μας ανάγκη εκφράζεται, αντιμετωπίζεται με εκφοβισμό, action plans (πλάνα δήθεν ατομικής βελτίωσης) και τελικά απολύσεις. Φτάσανε στο σημείο, όταν καλέστηκε στάση εργασίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας από το Σ.Ε.ΤΗ.Π., να αποτρέπουν τους εργαζόμενους που σχολούσαν να εξέλθουν από την κεντρική είσοδο, κρατώντας τους μέσα στο κτίριο για αρκετή ώρα. Διέδωσαν αισχρά και γελοία ψεύδη, πως τάχα οι συγκεντρωμένοι είχαν βίαιες διαθέσεις και πως επεδίωκαν να προκαλέσουν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου! Ως εκεί έφτασε η κατάντια τους να σκαρφίζονται τέτοια γελοία ψέματα για να συκοφαντήσουν τον δίκαιο αγώνα μας.
Μας κατηγορούν δήθεν για βία:

  • Αυτοί που μας απέλυσαν δυο μέρες πριν το τέλος της χρονιάς με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να καλύψουμε τα βασικά (νοίκι, λογαριασμούς, supermarket).
  • Αυτοί που μας εξαναγκάζουν σε ένα συνεχές τρέξιμο πίσω από άπιαστους στόχους, που θα πιανόντουσαν πιο εύκολα και χωρίς τόσο άγχος απλά με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.
  • Αυτοί που μας εξαναγκάζουν να παραμένουμε 2-2,5 ώρες στο αυτοκίνητο ή στον ΟΑΣΘ καθημερινά με το άγχος μην τυχόν και αργήσουμε ένα λεπτό και εμφανιστούμε στο σύστημα ως «αργοπορημένοι».
  • Αυτοί που μας εξαναγκάζουν να συνωστιζόμαστε επί οκτώ ώρες σε μια αίθουσα ενώ οι συνάδελφοι/ισσες αρρωσταίνουν ή βγαίνουν θετικοί/ές σε COVID. Με την εταιρεία αντί να λαμβάνει τις ευθύνες της να πετάει το μπαλάκι σε εμάς προτρέποντας να κάνουμε με δικά μας έξοδα τεστ πριν τη δουλειά.
  • Αυτοί που μας υποβάλλουν σε συνεχή αξιολόγηση με τα γνωστά action plans και τις προειδοποιήσεις από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για απόλυση σε περίπτωση που δεν είμαστε εντός των στόχων.
  • Αυτοί που μας έχουν τόσους μήνες να δουλεύουμε σε έναν χώρο όπου δεν έχει γίνει ούτε μια άσκηση πυρασφάλειας με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε εκατοντάδες άνθρωποι τι ακριβώς θα κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού. Αυτοί που μας ανάγκασαν να το καλοκαίρι να επιστρέψουμε στα καινούργια γραφεία χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες με υπαρκτό τον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος.
  • Αυτοί που έβλεπαν αρκετούς από τους συναδέλφους να είναι στα όρια της κατάρρευσης από τον αυξημένο φόρτο εργασίας και δεν έκαναν τίποτα μπροστά στην ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Αυτοί που ακόμα σε περιπτώσεις συναδέλφων με αποδεδειγμένα και σοβαρά προβλήματα υγείας, έκαναν ότι μπορούσαν για να τους κάνουν τον “βίο αβίωτο’’ προσπαθώντας να τους εξωθήσουν σε παραίτηση.
    Με λίγα λόγια, όταν λένε ‘‘people first’’ (πρώτα οι άνθρωποι) στην TaskUs εννοούν ‘‘money first and people last’’ (πρώτα τα λεφτά και τελευταίοι οι άνθρωποι).
    Γι’ αυτό, αν δεν θέλουμε να ζούμε επ’ αόριστον με το άγχος της απόλυσης και με σκυμμένο το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι της συλλογικής διεκδίκησης. Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα ενάντια στις απολύσεις δεν αφορά μόνον τις απολύσεις και μόνο. Είναι μια μάχη που δίνουμε για να βελτιωθούν συνολικά οι εργασιακές συνθήκες στην TaskUs, με καλύτερους μισθούς που να καλύπτουν το αυξανόμενο κόστος ζωής. Ζητήματα που απασχολούν, άλλωστε, τόσους και τόσους εργαζόμενους. Κι ακριβώς σε αυτό, θέλουμε να δώσουμε έμφαση· στην ανάγκη ο λαός της πόλης να μάθει για τον δίκαιο μας αγώνα και για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη εταιρεία.
    Γι’ αυτό, λοιπόν, σας καλούμε να στηρίξετε και να αγκαλιάσετε τον δίκαιο αγώνα μας. Για να δυναμώσει η φωνή μας και να ακουστεί καθαρά ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Όλοι/ες στην κινητοποίηση την επόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 7:45 το πρωί έξω από
τα γραφεία της TaskUs (Kωλέττη 25, απέναντι από το One Salonica)
Εργαζόμενοι/ες & Απολυμένοι/ες της TaskUs

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το