Κραυγή αγωνίας και οργής από το «Παίδων Πεντέλης», όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις γιατί διαφανούν κάθετα με την αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους με το υπουργείο Υγείας να καταθέτει το πρωί της Πέμπτης αγωγή για να κηρυχθεί παράνομη η χθεσινή 24ωρη απεργία-πρότυπο, όπως και έγινε. 

Πάντως, με πρωτοβουλία των εργαζομένων, το νοσοκομείο δεχόταν έκτακτα περιστατικά όλη τη μέρα και λειτούργησε παράλληλα εμβολιαστική γραμμή ώστε να μη χαθεί κανένα ραντεβού παιδιού 

Σήμερα γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο, με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που χθες διαδήλωσε στο υπουργείο Υγείας διεκδικώντας άμεση ενίσχυση και όχι ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

 «Όχι στην υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, Ναι στη συνέχιση των 24ωρων εφημεριών» γράφει το πανό των εργαζόμενων που ζητούν να συνεχίσουν τις εφημερίες προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να στηρίζουν τα άρρωστα παιδιά.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χαρακτηριστικές οι χθεσινές δηλώσεις της Στέλλας Κωσταρίδου, παιδιάτρου και διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην ΕΡΤ, η οποία σημείωσε πως για πρώτη φορά βλέπει να θέλουν οι εργαζόμενοι να εργαστούν και να μην τους αφήνει η Πολιτεία.  Αφού επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους επιβραβεύει κι όχι να τους τιμωρεί, υπογράμμισε με νόημα το αυτονόητο, δηλαδή πως «νοσοκομείο χωρίς εφημερία δεν υπάρχει».  

Τους εργαζόμενους στηρίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή της γενικής εφημερίδας και τακτικών ιατρείων τονίζοντας πως το νοσοκομείο οδηγείται ουσιαστικά σε κλείσιμο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των παιδιών. 

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το