Για μια ακόμη φορά η δικαιοσύνη απόδειξε ότι είναι τυφλή. Μετά την καθαρίστρια του δήμου Βόλου, πολύτεκνη μητέρα , από χωριό της Πρέβεζας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών για πλαστογράφηση της ημερομηνίας αποφοίτησης από το Δημοτικό προκειμένου να εργαστεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η γυναίκα προχώρησε στην πράξη αυτή ώστε να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων πρόκειται για εργαζόμενη μητέρα 13 παιδιών εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα.

Για να εξασφαλίσει ένα μεροκάματο στην οικογένειά της, δήλωσε ότι είναι απόφοιτος της έκτης τάξης του δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει μόνο την πέμπτη τάξη έτσι ώστε να προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στο παν/μιακό  νοσοκομείο Ιωαννίνων στον οποίο παρείχε όλο αυτό το διάστημα τις υπηρεσίες της. Στη δύστυχη αυτή γυναίκα επέλεξε το δικαστήριο να ρίξει τον  βαρύ του πέλεκυ, 8ετούς φυλάκισης με αναστολή (μετά τις κινητοποιήσεις για την καθαρίστρια του Δήμου Βόλου) για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Σημειώνεται ότι η εργαζόμενη δικάστηκε ερήμην καθώς το αίτημά της για αναβολή δεν έγινε δεκτό, παρότι είχε προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιούσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά και το γεγονός ότι της έχει τοποθετηθεί σανιδωτής.

Η εργαζόμενη γυναίκα κατέθεσε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων το αποτέλεσμα της εκδίκασης μπορεί να την στείλει φυλακή. Το σύστημα της εκμετάλλευσης – δικτατορίας του κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης αφού έχει φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, δολοφονεί καθημερινά εργαζόμενους με τις συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς, συντηρεί την κόλαση της ανεργίας ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από ένα ξεροκόμματο.

Επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν κάθε εργαζόμενο που τολμά να συνδικαλιστεί, ακόμα και να διαμαρτυρηθεί.

Σωματεία, το ΕΚΙ ,εργατικές συλλογικότητες πρέπει να δώσουν την δική τους απάντηση στα απάνθρωπα αποτελέσματα μιας βάρβαρης πολιτικής που φορτώνεται με μανία στις πλάτες των εργαζομένων. Δεν υπάρχει ουδετερότητα εδώ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το