Ο γαλάζιος συνδικαλιστής «τερματίζει» το φαινόμενο του «victim blaming», σχολιάζοντας την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου τον οποίο χαρακτηρίζει «άρρωστο»

Με μία οπισθοδρομική δήλωση ότι «οι γυναίκες είναι αυτές που πρέπει να προσέχουν» ώστε να μην πέσουν θύματα ή να μην χρειαστεί να προβούν σε καταγγελίες, σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., γνωστός για τις συμβουλές προς γυναικοκτόνους, ουσιαστικά «βγάζει λάδι» τον παρουσιαστή που κατηγορείται ότι δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες πρώην συντρόφων του σε πορνογραφικό site χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Επιχείρησε να «ξεπλύνει» τον κατηγορούμενο για τα κακουργήματα, ψυχιατρικοποιώντας την εγκληματική συμπεριφορά του.

Ισχυρίστηκε ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος «είχε ένα προσωπικό πρόβλημα» και δήλωσε προκλητικά ότι «Δεν μπορεί ξαφνικά να βγαίνουν νέες καταγγελίες και νέες καταγγελίες», κατηγορώντας για μια ακόμα φορά τα θύματα..

Έτσι προκλητικά ό συνδικαλιστής της της ΕΛ.ΑΣ συμπέρανε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που θα πρέπει να προσέχουν. «Θα πρέπει να είναι γενικά όλες οι γυναίκες προσεκτικές από εδώ και πέρα και αρνητικές θα πω εγώ, όχι στο συναινετικό σεξ, στη συναινετική καταγραφή». Και συνέχισε, μεταφέροντας -ουσιαστικά- την ευθύνη της εγκληματικής πράξης στις γυναίκες: «η κάθε καταγραφή είναι σήμερα με ένα άτομο και σήμερα όλα πάνε καλά, κανείς δε γνωρίζει το αύριο. Οι συναινετικές καταγραφές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το