ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Όλοι στην συγκέντρωση στο νοσοκομείο την Τετάρτη 15/11 στις 11:00 π.μ.

Το νοσοκομείο της Σητείας, όπως ακριβώς συμβαίνει με το σύνολο των νοσοκομείων και των δομών του ΕΣΥ, καταρρέει. Με την παθολογική και την παιδιατρική κλινική να έχουν ήδη βάλει λουκέτο και τις υπόλοιπες να λειτουργούν οριακά, υποστελεχωμένες και συχνά χωρίς εξοπλισμό, οι ζωές μας βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο. Κόντρα στους πάγιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις και τη μετατροπή του νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας, επιμένουμε να λέμε ότι για τους κατοίκους της περιοχής αυτό θα σημάνει μια συντριπτική αρνητική ανατροπή για τη διαβίωση στο ανατολικό Λασίθι. Γιατί ο καθένας καταλαβαίνει ότι για τον κάτοικο του Παλαίκαστρου και της Ζάκρου, η αναμονή για ΕΚΑΒ και η μετακίνηση στον Άγιο Νικόλαο απαιτεί χρόνους που θα στοιχίζουν… ζωές.

Τα όσα συμβαίνουν στο Λασίθι αποτελούν μέρος της μεγάλης εικόνας. Οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών και ειδικά τα όσα συντελέστηκαν στα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ, οδηγούν ταχύτατα το ΕΣΥ σε διάλυση. Τα ίδια συμβαίνουν απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, με τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και προσωπικό να βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Τα κυβερνητικά στελέχη παριστάνουν τους αθώους για όσα συμβαίνουν και κρύβονται πίσω από τις αρνήσεις και τις παραιτήσεις των γιατρών. Είναι υποκριτές! Αυτοί είναι που ακόμη και στα χρόνια της πανδημίας συνέχιζαν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του ΕΣΥ. Αυτοί είναι που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια απάνθρωπες συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξοντώνεται σε αλλεπάλληλες εφημερίες και συνθήκες υπερεντατικοποίησης. Οι διοικήσεις πιέζουν συνεχώς το προσωπικό να υπερβαίνει τις αντοχές του για να καλύψει τα κενά… της πολιτικής τους. Η διαμόρφωση εξοντωτικών συνθηκών, η υποστελέχωση και το κύμα παραιτήσεων στο ΕΣΥ δεν είναι προϊόν «αδυναμιών» αλλά ξεκάθαρος στόχος της πολιτικής της ΝΔ. Οι χιλιάδες αιτήσεις παραίτησης υγειονομικών έχουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή είναι η αλήθεια. και ας χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι άριστοι της ΝΔ, πάνω από τα θύματά τους. Εδώ και χρόνια δεν κάνουν άλλο από το να κατεδαφίζουν το ΕΣΥ προς όφελος πάντα των ιδιωτών αρπαχτικών του χώρου. Αυτών που όπως και στην πανδημία, πάντα και παντού το μόνο που κάνουν είναι να κερδοσκοπούν σε βάρος του δοκιμαζόμενου λαού.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου της Σητείας, του Βενιζέλειου όπως και κάθε νοσοκομείου, είναι ο αγώνας που θα κρίνει τη δυνατότητά μας να ζούμε στο τόπο μας.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι μια ριξιά. Είναι ένας αγώνας που θα κριθεί στη μαζικότητα, τη διάρκεια, την επιμονή και την πολιτική προοπτική του. Ενάντια σε αυτή την ακραία αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και των ντόπιων στηριγμάτων της. Μετά την πρώτη μαζική συγκέντρωση της 18/9 συνεχίζουμε. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία – Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

Προσλήψεις ΤΩΡΑ για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Σητείας και όλων των δομών υγείας της Κρήτης – Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το