Όλοι στις 15 Ιουνίου στις 9πμ στο Εφετείο!

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Στις 15 Ιουνίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η πρωτόδικη απόφαση καταδίκης της φασιστικής οργάνωσης αποτέλεσε νίκη των πολύχρονων αγώνων του λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στη φασιστική δράση και την αντιλαϊκή πολιτική που τη γεννά.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του ηγετικού πυρήνα της,  ολοένα και πιο πολύ εντείνεται η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μιας νέας επώασης του φασιστικού αυγού του φιδιού να είναι υπαρκτός.

Άλλωστε πλάι στην πολιτική της κυβέρνησης, στην περίοδο που ακολούθησε της καταδίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης, έγινε προσπάθεια να ξεπλυθεί εκ νέου η φασιστική δράση με τις αποφυλακίσεις ορισμένων στελεχών της που αποτέλεσαν και αποτελούν πρόκληση για τα αντιφασιστικά και δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας. Αλλά και οι ίδιες οι ποινές που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό στην πραγματικότητα αποτέλεσαν χάδι μπροστά στα φασιστικά εγκλήματα.

Ως εκ τούτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία η μαζική παρουσία του λαού μας την Τετάρτη στις 15 Ιουνίου στο εφετείο. Διότι μόνο το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα με τους αγώνες του μπορεί πραγματικά να δώσει απάντηση απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις καθώς και απέναντι στην πολιτική που τις γεννά.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Εφετείο στις 9 το πρωί να δώσουν μαζικό παρόν στη νέα δίκη, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα πως «το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το