Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Υπεύθυνη για τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοικτά της Πύλου

η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ

Η νέα τραγωδία των δεκάδων θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων στο πέλαγος ανοικτά της Πύλου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλάνε για 78 νεκρούς και ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει παραπάνω, καθώς σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι και κατά άλλες πληροφορίες 750!

Το ανείπωτο αυτό δράμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρομοίων που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο αμέτρητων κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται, ξανά τώρα, από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που υψώνει φράκτες, καταδιώκει συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατεστραμμένους και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πόλεμων και την οικονομική καταστροφή που τους έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι λεηλασίας χωρών της Ασίας και της Αφρικής και οι πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Με την είδηση της νέας ανείπωτης τραγωδίας ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε, σε ένδειξη πένθους, πως ματαιώνει την προεκλογική συγκέντρωσή του στη Πάτρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλει την προεκλογική καμπάνια του στη Σητεία και η πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα για να δώσει «στήριξη» στους διασωθέντες. Πρόκειται για επίδειξη απέραντης υποκρισίας από όλους αυτούς που έχουν γίνει θεματοφύλακες της πολιτικής που έχει κάνει την Ευρώπη απροσπέλαστο φρούριο για στους δυστυχισμένους της γης. Την πολιτική που αντιμετωπίζει σαν εχθρούς και με ρατσιστική απανθρωπιά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους θάβει σε υγρούς τάφους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και την θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνη και για το θάνατο των δεκάδων αδικοχαμένων στα ανοικτά της Πύλου.

Καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση καταγγελίας αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, αύριο Πέμπτη 15/6 στις 7:00μμ, στα Προπύλαια – στη Θεσσαλονίκη στις 6:00μμ, στην Καμάρα και στο Ηράκλειο στις 7:00 στα Λιοντάρια.

14 Ιουνίου 2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το