Μ-Λ ΚΚΕ

Πολιτική κανονιοφόρων από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα

Κίνδυνοι επέκτασης του πολέμου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισπεύδουσα αρωγός της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού

Συνεχίζονται χωρίς διακοπή από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ οι βάρβαροι βομβαρδισμοί από στεριά, θάλασσα και αέρα και εντείνονται οι προετοιμασίες του κράτους-τρομοκράτη για χερσαία εισβολή στη ματωμένη Γάζα με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Ταυτόχρονα συγκέντρωση ισραηλινών στρατευμάτων και ανταλλαγές πυρών πραγματοποιούνται στα σύνορα με το Λίβανο και τη Συρία, με τη Χεζμπολάχ να επιβεβαιώνει τη ρίψη ρουκετών σαν απάντηση σε ισραηλινά πυρά, αλλά και την απαγορευμένη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου, από το Ισραήλ, σε χωριά της λιβανέζικης μεθορίου. Παράλληλα στις γειτονικές χώρες, ο βασιλιάς της Ιορδανίας υποστηρίζει ότι καμιά ειρήνη δεν είναι δυνατή στη Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ και ο αμερικανοστήρικτος πραξικοπηματίας, Σίσι, διακηρύσσει ότι «Η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει το ζήτημα να διευθετηθεί εις βάρος άλλων».

Την ίδια ώρα η «πολιτισμένη» Δύση παρακολουθεί απαθής τον απάνθρωπο πλήρη αποκλεισμό των 2,4 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Γάζας να στερεί αδιάκριτα από από τον άμαχο λαό την τροφή, το νερό, το ρεύμα, τα καύσιμα, τα φάρμακα και την περίθαλψη των τραυματιών.

Αντίθετα, οι ναζιστικού τύπου διακηρύξεις τής, διευρυμένης πια, «κυβέρνησης πολέμου» για αλλαγή του χάρτη της περιοχής βρίσκουν συνεργούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον πέρα από την άμεση παροχή πολεμικού υλικού δισεκατομμυρίων δολαρίων στους υποτακτικούς της στο Ισραήλ (που πρόσφατα «αδυνατούσε» να προσφέρει για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας), αυξάνει άμεσα τη στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή, με την προσέγγιση στις ακτές Ισραήλ και Λιβάνου του αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» συνοδευόμενου από πλειάδα Νατοϊκών σκαφών συμπεριλαμβανομένης και μιας ελληνικής φρεγάτας. Επιπλέον βρίσκεται σε ετοιμότητα να καταπλεύσει στην περιοχή και δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Κρήτη και Κύπρος αναβαθμίζουν έτσι το ρόλο τους στον καμβά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αυξάνοντας και τους κινδύνους που τις απειλούν.

Στόχος των ιμπεριαλιστών, πέρα από την παντοειδή στήριξη του δολοφονικού καθεστώτος του Τελ Αβίβ, να συμβάλουν στον ασφυκτικό αποκλεισμό της αδούλωτης Παλαιστινιακής Αντίστασης αποτρέποντας με την απειλητική παρουσία τους την ανάμειξη ανταγωνιστικών δυνάμεων.

Η ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής υποχρεώνει -προσωρινά τουλάχιστον- τις ΗΠΑ, να υποβαθμίσουν το ανοιχτό πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, να ατονίσουν την επεμβατική τους ανάμειξη στον Καύκασο (μετά τον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ) και να ανακόψουν την επιδιωκόμενη απαγκίστρωσή τους από τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να ενισχύσουν τη στρατιωτικοπολιτική τους παρουσία στον Ινδοειρηνικό.

Ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στο Ιράν προειδοποίησε «να είναι προσεκτικό», να μην τολμήσει οποιαδήποτε ανάμειξη. Το τσιράκι του, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, ήταν πιο αναλυτικός στην περιγραφή της ηγεμονικής αντίληψης των ΗΠΑ για την περιοχή. Αναμάσησε ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις», (στηριγμένο στις πλάτες των αφεντικών του) και συμπλήρωσε ότι «σημαντικό μήνυμα είναι ότι κάθε χώρα ή οργάνωση εχθρική απέναντι στο Ισραήλ δεν πρέπει να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την κατάσταση που βλέπουμε τώρα. Και βλέπουμε παράλληλα ότι πχ οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, για να σταλεί και ένα μήνυμα αποτροπής της κλιμάκωσης της σύγκρουσης». Την πολεμική κλιμάκωση, που οι ίδιοι διαμορφώνουν με την γκανγκστερική τους πολιτική.

Για το στήσιμο αυτού του δολοφονικού σκηνικού απαιτείται και η πασίγνωστη γκεμπελική προπαγάνδα των κατασκευασμένων ψεύτικων εικόνων και ειδήσεων, που παρουσιάζουν τη Χαμάς και συνολικά τους Παλαιστινίους σαν τέρατα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την διαχρονική απανθρωπιά των ισραηλινών εγκλημάτων και το σχεδιαζόμενο μακελειό των Παλαιστινίων. Να αποδυναμώσουν την αλληλεγγύη των λαών στον δίκαιο αγώνα του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού. Να κάμψουν το αγωνιστικό του φρόνημα για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το