Μεγάλη νίκη έφερε ο αγώνας και η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στην COSCO στο λιμάνι του Πειραιά με την εταιρεία να ικανοποιεί τρία βασικά αιτήματά τους:

  • Εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα
  • Σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφαλείας
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους διεκδίκησαν μαζικά και μαχητικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η νίκη αυτή ήρθε ύστερα και από τη μεγάλη και νικηφόρα έκβαση του αγώνα των διανομέων της e-food, παρά την προκλητική αποσιώπηση από τα ΜΜΕ τόσο του τραγικού θανάτου του εργάτη όσο και της απεργίας. Οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια σημαντική νίκη μέσα σε συνθήκες κυβερνητικής τρομοκρατίας, ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων και της συνδικαλιστικής δράσης που επέφερε ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη. Αποτελεί μια σημαντική απόδειξη της δύναμης του ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων. Ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να περιφρουρήσει τα εργασιακά τους δικαιώματα από την εργοδοτική καταπάτηση, να βάλει φραγμό στην αντεργατική – κυβερνητική πολιτική. Είναι ο  μόνος τρόπος για να υπερασπίσει και να διευρύνει τις κατακτήσεις του.

Η νέα αυτή νίκη δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για την πορεία του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ανοίγει το δρόμο για νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της COSCO για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Χαιρετίζουμε τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO! Μόνη διέξοδος των εργατών είναι ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας!  Οι αγώνες φέρνουν νίκες!

Ο παρατεταμένος και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα!

Κάτω η αντεργατική πολιτική!

ΚΟ Πειραιά Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το