Ενσωματωμένη εικόνα

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε νόμο-λαιμητόμο που δίνει τη χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ. Υλοποιώντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της αλλά και δείχνοντας τον ψευτοπατριωτισμό της, έθεσε σε εφαρμογή τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης: με πρόσχημα τα πρόστιμα που αυτή επέβαλε απαιτεί, εδώ και τώρα, τη διάλυση αυτής της εμβληματικής εταιρείας, της μεγαλύτερης παραγωγού σιδηρονικελίου της Ευρώπης.

Την ώρα που οι κυβερνητικές πολιτικές δεκαετίες τώρα αποσάρθρωσαν και αποσαρθρώνουν την παραγωγική βάση της χώρας, ιδιαίτερα μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. (τότε ΕΟΚ), μετατρέποντας την ελληνική οικονομία σε ανάπηρη και αδύναμη οικονομία μεταπρατισμού, υπηρεσιών και τουρισμού (ο οποίος βαφτίστηκε πλασματικά  «βαριά βιομηχανία της χώρας») η κυβέρνηση διαλύει τα πιο ζωτικά εναπομείναντα τμήματα της πραγματικής βαριάς βιομηχανίας της χώρας με  τη διάλυση και το  ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ αλλά και της ΔΕΗ.

Όταν οι χώρες του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. επιχορηγούν με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κρατικές ενισχύσεις τη βιομηχανία τους, η κυβερνητική πολιτική διαλύει τη ΛΑΡΚΟ με το πρόσχημα των τάχα παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ακολουθώντας πολιτική υπονόμευσης και εγκατάλειψης της επιχείρησης, όπως έκαναν και  οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όρισε ειδικό εκκαθαριστή ο οποίος εφαρμόζοντας την τακτική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» δρομολόγησε το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της εταιρίας προς όφελος των ξένων μονοπωλίων του κλάδου

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο η βιομηχανική βάση της χώρας, να βαθαίνει η ξένη εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας και χιλιάδες εργάτες να πετιούνται από τη δουλειά και μάλιστα, σε μια στιγμή που η ανεργία έχει γιγαντωθεί.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ όλο αυτό το διάστημα αντιδρώντας προχώρησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του νόμου, τη στήριξη της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της λειτουργίας της .

Το Σάββατο 13 Ιούνη πραγματοποιούν συλλαλητήριο–συναυλία και καλούν σωματεία και συλλόγους να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους και μαζί τους να αντιταχθούν  στην  πολιτική της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 13 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

– Για τη ματαίωση της καταστροφικής απόφασης της κυβέρνησης της ΝΔ  για την  ΛΑΡΚΟ.

– Για την καταγγελία συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής που κατεδαφίζει και σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, φέρνοντας μεγάλη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το