Οι 62 συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου 2020, ημέρα της επετείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν μέσα στο συγκεκριμένο 24ωρο, με την ανυπόστατη κατηγορία της «διασποράς μολυσματικής νόσου».

Στις 26 Απριλίου 2023 οι 62 συλληφθέντες οδηγούνται ξανά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, σε μια δίκη που ήδη έχει γνωρίσει 3 αναβολές. Η δίκη των 62 αγωνιστών είναι κομμάτι της ενίσχυσης της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. Πραγματοποιείται σε περίοδο που χτυπιούνται απεργίες και συγκεντρώσεις, αποκαλύπτεται το εύρος των παρακολουθήσεων και νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός, χτυπιέται το Άσυλο ενώ επιχειρείται να επιβληθεί αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Το Μ-Λ ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών, την απόσυρση όλων των κατηγοριών, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την παραγραφή των προστίμων. Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα χουντικής έμπνευσης, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, και να παλέψει για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του.

Σπάζοντας το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας με μαζικές κινητοποιήσεις και αγώνες ο λαός και η νεολαία θα ορθώσουν ακόμα περισσότερο την αντίσταση τους και θα φράξουν το δρόμο στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική!

Στην τρομοκρατία απαντάμε με το δυνάμωμα των μαζικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

– Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες! -Να διαγραφούν τα πρόστιμα!

– Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

– Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Tετάρτη 26/4, 10.00, Δικαστήρια Ευελπίδων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το