Μια κακοκαιρία που γνωρίζαμε ότι θα έρθει εδώ και μια εβδομάδα προκάλεσε “μπλακάουτ” στο επιτελικό κράτος και φανέρωσε αμέσως ότι η «ετοιμότητα» της κρατικής μηχανής είναι στα χαρτιά, καθώς για την κυβέρνηση προτεραιότητα έχουν οι μηχανισμοί καταστολής και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ τα ρίχνουν στο… πρωτοφανές φαινόμενο λίγων εκατοστών χιονιού που έπεσε στην πρωτεύουσα!

Το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το ”μένουμε σπίτι” για να στοχοποιηθεί ακόμη και αυτό από τους πρόθυμους ειδικούς ως υπεύθυνο… για την αύξηση των κρουσμάτων…

Σε πολλά σημεία της χώρας το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί εδώ και ημέρες (και το νερό και το τηλέφωνο), ενώ αποκορύφωμα είναι η τραγωδία στην Εύβοια, όπου 80χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας πέθανε, καθώς το χωριό του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν είχε ρεύμα εδώ και τρεις ημέρες. Βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας έχουν γίνει απροσπέλαστες για τα αυτοκίνητα, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες. H ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε καν την πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα καθώς απίστευτο ήταν το αλλαλούμ με τις συγκοινωνίες με τους πολίτες να περιμένουν αδίκως στις στάσεις των λεωφορείων και στους σταθμούς του μετρό αφού δεν είχαν ενημερωθεί για την αιφνιδιαστική διακοπή, σχεδόν, όλου του δικτύου μεταφορών στην Αττική.

Παράλληλα η κυβέρνηση έχει αφήσει ακάλυπτους και τους εργαζόμενους που δεν μπορούν χωρίς συγκοινωνιακά μέσα να πάνε στις δουλειές τους φορτώνοντάς τους είτε το χάσιμο του μεροκάματου είτε την απώλεια ημερών από την κανονική τους άδεια.

Με λίγα λόγια η η κυβέρνηση χαρακτηρίζει λίγα εκατοστά χιόνι «ακραίο καιρικό φαινόμενο» και αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα ενός κρατικού μηχανισμού, που είναι πλήρως εξοπλισμένος, ενημερωμένος και με σχέδιο για την καταστολή του λαού αλλά άοπλος και ανοργάνωτος για να προστατέψει το λαό από μια κακοκαιρία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το