Aνακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9, 6μμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ακρίβεια και πληθωρισμός στα ύψη. Φτώχεια και ανεργία σε πλατιά λαϊκά στρώματα. Πλήρης αποβιομηχάνιση. Απολιγνιτοποίηση, “πράσινη ανάπτυξη” και καταστροφή του περιβάλλοντος με τις ανεμογεννήτριες. Αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα και αντεργατικοί νόμοι. Σχολεία και πανεπιστήμια στο έλεος της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης. Με μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ. Διαλυμένα νοσοκομεία και χιλιάδες θάνατοι από τον κορονοϊό. Προώθηση της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Ο κρατικός μηχανισμός, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, αφήνει τη χώρα να παραλύει το χειμώνα από τα χιόνια και το καλοκαίρι να καίγεται από τις φωτιές. Είναι όμως πανέτοιμος και πάνοπλος απέναντι στον εχθρό-λαό, για την καταστολή των διαδηλώσεων, για την καταστολή των απεργιών, όπως προσπάθησαν να κάνουν στη «Μαλαματίνα». Για την παρακολούθηση χιλιάδων τηλεφώνων και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών

Αυτή είναι η μαύρη εικόνα της “νέας εποχής της ανάπτυξης” της κυβέρνησης. Μια χώρα με το λαό να ζει σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, αλλά με το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές να θησαυρίζουν από τη λεηλασία της χώρες και την εργασία του λαού της. Όπου αυτοί θα κερδοφορούν με προκλητικές φοροαπαλλαγές. Όπου αυτοί (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) θα τη χρησιμοποιούν και ως πολεμικό ορμητήριο, με χιλιάδες πεζοναύτες στις στρατιωτικές τους βάσεις στην Ελλάδα, για τις νέες πολεμικές εξορμήσεις, στις οποίες εμπλέκουν και τη χώρα μας. Το μαύρο τοπίο ολοκληρώνεται με την ευρύτερη αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη, με ενεργό τώρα το θερμό μέτωπο στην Ουκρανία. Και σε αυτά τα πλαίσια, τις διεκδικήσεις του τούρκικου επεκτατισμού που οξύνουν την κατάσταση στο Αιγαίο και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Η αστική ψευτοαντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ελληνικής Λύσης-ΜΕΡΑ 25, ούτε για προεκλογικούς λόγους, δεν μπορεί να διαχωριστεί από την κυβέρνηση. Από τις μέρες των απαγορεύσεων και σε όλα τα βασικά ζητήματα του λαού, συμφωνούν στην αντιλαϊκή επέλαση. Και όταν κάνουν ότι διαφωνούν, δεν κάνουν και τίποτα για να δυσκολέψουν την κυβέρνηση. Έτσι, εν μέσω “κρίσης κορονοϊού” έχουν περάσει 200 αντιλαϊκά νομοσχέδια, δηλαδή ένας κανονικότατος ορυμαγδός.

Το Μ-Λ ΚΚΕ απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα καλεί τους εργάτες, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να συσπειρωθεί στους μαζικούς φορείς του. Πρέπει να μαζικοποιηθούν τα σωματεία και να βγούμε σε νέους αγώνες και απεργίες, για να ανακοπεί η λαίλαπα. Όπου συμβαίνει αυτό, υπάρχουν νίκες. Στα Λιπάσματα στη Καβάλα, οι εργάτες κατάφεραν να κατακτήσουν μια δικαστική απόφαση που θεωρεί παράνομες τις 133 απολύσεις συναδέλφων τους. Οι εργάτες της “Μαλαματίνας” δίνουν εδώ και ένα μήνα, μια μεγάλη μάχη ενάντια στις απολύσεις, στο νόμο Χατζηδάκη, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα σε συλλήψεις και δικαστήρια. Και πριν από αυτούς, οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ, την COSCO, της efood, το φοιτητικό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί, όλοι αυτοί οι κλάδοι με τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις νίκες τους, φώτισαν το σκοτάδι. Σε αυτό το δρόμο, πρέπει να συνεχίσουμε.

Κόντρα στη γραμμή της υποταγής των ξεπουλημένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, που αρνούνται να βάλουν απεργίες και διαδηλώσεις. Κόντρα στη γραμμή του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που τους ακολουθεί, επιμένοντας στη γραμμή των συμβολικών “κινητοποιήσεων”. Κόντρα στη γραμμή των ξεχωριστών κινητοποιήσεων που διασπούν το λαϊκό κίνημα και βοηθούν την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά και ενωτικά να βγουν στο δρόμο και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Πρώτο βήμα πρέπει να είναι η μαζική κάθοδος του λαού στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, στη συγκέντρωση των συνδικάτων, το Σάββατο 10/9, 6μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το