Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε χτες, 4/11, η δεύτερη εκδήλωση- συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία, με σημαντική συμμετοχή δεκάδων συναγωνιστών και φίλων.

Προβλήθηκαν δύο σύντομα βίντεο με εικόνες από τη Γάζα, την αντίσταση των Παλαιστινίων απέναντι στο κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ, αλλά και από τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης που έχουν ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο.

Εισηγητικά έγινε σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στον ξεριζωμό των Παλαιστινίων και στα συνεχή εγκλήματα εις βάρος τους από την αρχή των εβραϊκών εποικισμών και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, μέχρι σήμερα, πάντα με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Έγινε εκτενής αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη λωρίδα της Γάζας, στις προθέσεις του κράτους του Ισραήλ να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους Παλαιστινίους, όπως αυτές διατυπώνονται ανερυθρίαστα από τα κυβερνητικά τους στελέχη και στην πολιτική συνεργασία των παλαιστινιακών οργανώσεων πάνω στον κοινό τους σκοπό, τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Ακολούθησε μια πλούσια κουβέντα. Οι τοποθετήσεις κινήθηκαν γύρω από την αγριότητα των πρακτικών του Ισραήλ, την άθλια προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ και παρατηρήθηκε έντονη η αγωνία του κόσμου για την ξενόδουλη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπροστά στη γενοκτονία ενός λαού. Ακόμη, συζητήθηκαν τα αίτια που γεννούν τον πόλεμο μέσα στο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Παρά το γεγονός ότι διατυπώθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την υποχώρηση του πραγματικά αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, η αντίληψη που επικράτησε γενικά είναι ότι ο λαϊκός παράγοντας με οργάνωση και σωστό προσανατολισμό είναι αυτός που θα κρίνει τις εξελίξεις. Ο αδούλωτος παλαιστινιακός λαός με την ηρωική αντίσταση του, εμπνέει τους λαούς όλου του κόσμου να αγωνιστούν ενάντια στα δεσμά της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το