Η πορεία των φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς το Αμερικανικό προξενείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν τον δρόμο στην πορεία στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντήλ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ άσκησαν βία κατά των διαδηλωτών ενώ με τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν ανάγκασαν τους διαδηλωτές να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.

Η αστυνομία έκανε δεκάδες προσαγωγές, επέβαλε δεκάδες πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει πραγματοποιήσει και τέσσερις συλλήψεις.

Η Ανακοίνωση της Κ.Ο Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ


 Κορυφώθηκε η κρατική τρομοκρατία ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τiς προηγούμενες μέρες, ξεδιπλώθηκε η πολιτική της καταστολής με έρευνα για την ποινική δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ, Δάφνης Κατσίμπα, καθώς και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί καλούσαν στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, ενώ έγινε και δύο φορές(η μία σήμερα το πρωί) απόπειρα επέμβασης της αστυνομίας στην κατάληψη στις εστίες (οι φοιτητές διεκδικούν μέτρα υγεινομικής προστασίας). Σήμερα 17/11, η πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής κορυφώθηκε απέναντι στη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Με το χώρο του Πολυτεχνείο κατειλημμένο και αποκλεισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη γωνία Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και ακολούθησε διαδήλωση μερικών εκατοντάδων προς το αμερικανικό προξενείο, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Λίγα λεπτά μετά η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και στη συνέχεια έκλεισε τους διαδηλωτές από όλες τις μεριές. Για ένα δίωρο η αστυνομία έσπρωχνε, συλλάμβανε και χτυπούσε κόσμο. Κόπηκαν δεκάδες πρόστιμα, έγιναν προσαγωγές και τελικά και συλλήψεις αγωνιστών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ κινείται και η ποινική τους δίωξη. Τελικά, και κάτω από την ανυποχώρητη στάση των διαδηλωτών έγινε κατορθωτό να αφήσει η αστυνομία τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Καλεί το λαό απέναντι στα τρομερά προβλήματα που του δημιουργεί η αντιλαΪκή πολιτική να βαδίσει στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στις απαγορεύσεις! Σήμερα, οι απαγορεύσεις έσπασαν και αυτό θα γίνει και την επόμενη περίοδο.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 26 Νοέμβρη θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, που τσακίζει το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν υγεία.


Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το