Ανταπόκριση, Ηγουμενίτσα

Με προκηρύξεις, αφισσάκια και καλέσματα η Κ. Ο. Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 24/3 στις 7μμ στο Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να καταγγείλουμε τις ιδιωτικοποιήσεις νερού, Λιμανιού Ηγουμενίτσας, Παιδοογκολογικού, για να μετατραπεί η λαϊκή οργή σε αγώνες!

Παραθέτουμε την προκήρυξη που μοιράστηκε:

Η λαϊκή οργή να γίνει παλλαϊκός αγώνας,

ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας,

της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εξάρτησης

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της εκποίησης δημόσιων τομέων στο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, των απολύσεων και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, των μνημονίων, της ΕΕ, μιας πολιτικής που αδιαφορεί για την ασφάλεια και τη ζωή της νεολαίας και του λαού και που οδήγησε στην σιδηροδρομική τραγωδία.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ τον αγώνα για να καταγγείλουμε τη κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ξεπούλημα των λιμανιών Πειραιά, Θεσσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, υπέγραψε την σύμβαση πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), έναντι συνολικού τιμήματος 84,17εκ., όταν μόνον για την κατασκευή του έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 300εκ., λεφτά του ελληνικού λαού.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για να καταγγείλουμε το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή καιπουεπιχειρεί, με διάφορα τερτίπια, να παρακάμψει ακόμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ που απαγορεύουν ρητά το ξεπούλημα του νερού, με τη δημιουργία της νέας Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αποχέτευσης Ύδρευσης (ΡΑΕΑΥ), για να προχωρήσει στο ξεπούλημα και του νερού και στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ κλπ..

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για να καταγγείλουμε την επέκταση της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό αποτυπώνεται με το ξεπούλημα του Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου

Αυτοί που υπηρετούν και υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές, πρώτα απ’ όλα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενοι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν τώρα, να κουκουλώσουν τις πελώριες εγκληματικές ευθύνες τους.

Αυτοί που προώθησαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και εδραίωσαν ένα καθεστώς ασυδοσίας των «επενδυτών», με μοναδικό στόχο τη λεηλασία της χώρας προς όφελος της κερδοφορίας τους.

Αυτοί που φίμωναν και καταδίωκαν τις φωνές των εργαζομένων που προειδοποιούσαν επανειλημμένα για τις μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις στον τομέα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, θρασύτατα τώρα, δια στόματος Μητσοτάκη, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στις “συντεχνίες” των εργαζόμενων!

Και παρά τις ψεύτικες «συγγνώμες», αυτό το κάνουν όχι μόνο για να κρύψουν την αποκλειστική ενοχή που έχουν για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, αλλά και γιατί θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων,  όπως δείχνουν και τανέα νομοσχέδια, που βιάζονται, προεκλογικά μάλιστα να περάσουν

Πρέπει να βάλουμε τέρμα σε αυτήν την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική!

Και ο μόνος τρόπος είναι να αναπτύξουμε μαζικούς αγώνες για την ανατροπή της

Να δώσουμε συνέχεια στις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες που από την 1η Μάρτη απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

  • Καμία ανοχή – Καθολική καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής τους!
  • Ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες, πλήρως στελεχωμένες με σταθερά εργαζόμενο προσωπικό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!
  • Κάτω οι ιδιωτικοποιήσεις! Παιδεία-Υγεία-Ρεύμα και Νερό φτηνά δημόσια αγαθά
  • Κάτω η πολιτική της φτώχειας,  της ανεργίας, της ακρίβειας,

της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ξένης εξάρτησης

Συγκέντρωση Παρασκευή 24/3, 7.00μμ, Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το