ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ
  • Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Φέτος η κυβέρνηση, με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό, προχώρησε στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων τιμής, μνήμης και συνέχειας του αντιϊμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού αγώνα του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση, εκφράζοντας τα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, επιδιώκει να σβήσει από τη μνήμη του λαού τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Ομως το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία. Καθοδηγεί την πάλη ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, πολιτικές που σήμερα επιτείνονται και καθιστούν το μήνυμα του Πολυτεχνείου, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις με την πιο πλατιά συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις την Τρίτη 17 Νοέμβρη, για να τιμήσουμε παντού το μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό.

Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, πιάνοντας ξανά το νήμα του φοιτητικού ξεσηκωμού το Νοέμβρη του ’73.Να παλέψουμε για: ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Η αντιλαϊκή πολιτική της καραντίνας και του lockdown έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στην οικονομία, ενώ η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία, για να καταργήσει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Η παιδεία καρκινοβατεί μεταξύ «τηλεκπαίδευσης» και υποστελέχωσης, ενώ το σύστημα υγείας, λόγω της δραματικής έλλειψης κονδυλίων και προσωπικού, καταρρέει, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει πλουσιοπάροχα πολλά κονδύλια και διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο .

Συγχρόνως, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία, για να σαρώσει τις λαϊκές ελευθερίες: ψήφισε το «χουντονόμο» για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ποινικοποιεί τους αγώνες και τους αγωνιστές και εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις, επιβάλλοντας με τον πιο άγριο τρόπο το δόγμα του νόμου και της τάξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρετεί πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν», προσδένοντας ακόμη πιο ασφυκτικά τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ και μετατρέποντάς την σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση

Οι βαριές συνέπειες της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δείχνουν την κρίσιμη και αποφασιστική σημασία που έχει για τη ζωή του ελληνικού λαού και την πορεία του τόπου ο αγώνας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο αγώνας αυτός εκφράζεται μέσα από την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων και των ξένων πολεμικών στόλων από την ελληνική επικράτεια, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής Υποτέλειας.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΓΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.

14-11-2020

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ηρακλείου)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το