ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ   ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ   έχει  εξαπολύσει ένα όργιο συλλήψεων  και  έχει επιβάλει ένα επικίνδυνο κλίμα  καταστολής  από το Σάββατο (30/9) στην πόλη του Ηρακλείου , μετά την ..έφοδο της αστυνομίας στο κτίριο του «Ευαγγελισμού», το οποίο ανήκει στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου και λειτουργεί για πολλά χρόνια ως χώρος αυτοδιαχείρισης.

. Το κλίμα της καταστολής συνεχίστηκε και επιτάθηκε αμέσως μετά, με το χτύπημα της συγκέντρωσης αλληλεγγύης από τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέφυγαν στη χρήση χημικών και των ΜΑΤ στο κέντρο του Ηρακλείου(!), προκειμένου να κάνουν σαφές το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Για την όλη αρνητική εξέλιξη φέρει βαρύτατες ευθύνες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου που όχι μόνο δεν προασπίστηκε θεμελιώδεις πολιτικές και λαϊκές ελευθερίες, αλλά επιπλέον υπέβαλε αίτημα(!) στην αστυνομία για τη βίαιη εκκένωση του κτιρίου (!) Το αίτημα αυτό εναρμονίζεται πλήρως με την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, που είναι πολιτική εκφασισμού του κράτους και τρομοκράτησης του χειμαζόμενου λαού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει  την πολιτική της αστυνομοκρατίας, της κρατικής βίας και  της περιστολής των θεμελιωδών συλλογικών και  δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που εγκαταλείπει αβοήθητους  τους  πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, που έχει εγκληματικέ ευθύνες για την έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και των έργων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, η κυβέρνηση-που αντί να δίδει χέρι βοήθειας στους χιλιάδες πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, στέλνει ακόμη και τα ΜΑΤ, για να διαλύσουν τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων στο πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο, επιβεβαιώνει στην πράξη και σε κάθε στιγμή ότι είναι κυβέρνηση  που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων (ΕΕ-ΝΑΤΟ-Η.ΠΑ) και  έχει ετοιμότητα… μόνο  στην καταστολή και στη δίωξη του  αφαιμαγμένου λαού.

Είναι προφανές ότι το κλίμα της καταστολής  αυτές τις μέρες  στο Ηράκλειο συνδέεται άρρηκτα με τα συνολικότερα αντιδραστικά μέτρα της φίμωσης του λαϊκού κινήματος, της ποινικοποίησης των αγώνων,  της φτώχειας, της ανεργίας και της πλήρους εναρμόνισης με τις επιταγές των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων (ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ), πολιτική που τηρεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας το έργο των προκατόχων της.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κατεδάφισης ακόμη και των βασικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος και της καταδίκης του λαού στην απόλυτη στέρηση και το φόβο, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί   σε μαζική Αντίσταση.                                      

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·        ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

·        ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

·        ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

·        ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Μ-Λ ΚΚΕ Κ.Ο.Ηρακλείου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το