ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ

Μ-Λ ΚΚΕ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σήμερα, Σάββατο 26 Φλεβάρη, οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ -μπροστά στις φλόγες του πολέμου στην Ουκρανία- συμμετείχαν,  μαζί  με  τις δυνάμεις του ΚΚΕ(μ-λ), στην  Αντιπολεμική-Αντιϊμπεριαλιστική Συγκέντρωση στην πλατεία των Λιονταριών του Ηρακλείου.

Το Μ-Λ  ΚΚΕ από την αρχή της εισβολής της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία πήρε θέση, καταδικάζοντας – με δελτίο τύπου και προκηρυξεις- την επέμβαση , αλλά και συνάμα καταγγέλλοντας  την πολιτική της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας , των πολεμικών επεμβάσεων και  των κατακτητικών πολέμων που τηρούν ΗΠΑ και ΕΕ, στο πλαίσο του οξυμμένου ανταωνισμού όλων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων(ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία, Κίνα).

Με στόχο την καταγγελία του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε βάρος του λαού της Ουκρανίας, σήμερα το πρωι οι δυνάμεις μας  πήρα μέρος  στην Αντιπολεμική-Αντιϊμπεριαλιστική Συγκέντρωση στα Λιονράρια,  διανέμοντας προκηρύξεις και αναρτώντας το πανό της καταδίκης  της ιμπεριαλιστικής βίας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανίααλλά  και της διεκδίκησης της εξόδου της Ελλάδας από τη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Από τον τηλεβόα, το Μ-Λ ΚΚΕ  καταδίκαζε, με συχνές παρεμβάσεις,  το μακελειό του Ουκρανικού λαού και το διαμελισμό της χώρας  του από την  ιμπεριαλιστική Ρωσία, αναδεικνύοντας συγχρόνως και καταγγέλλοντας τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ–ΕΕ, την φονική  μηχανή του ΝΑΤΟ, τις πολεμικές  επεμβάσεις (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιρακ, Λιβύη κλπ), την καταπίεση και καταλήστευση  τόσων καταπιεζόμενων λαών και εθνών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ  τόνισε και καταδίκασε  την επιθετική πολιτική της Ρωσίας ως έκφραση των μεγαλοκρατικών συμφερόντων της και ως επιβεβαίωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της που δεν έχει καμία σχέση με την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  και των δημοκρατικών κατακτήσεων του Ουκρανικού λαού. Ξεκαθάρισε ότι η  πολιτική του Ρώσου προέδρου δεν έχει καμία σχέση με τις αριστερές πεποιθήσεις και τις σοσιαλιστικές κατακτήσεις της Σοβιετικής Ενωσης και καλούσε τον Ουκρανικό λαό να αντισταθεί στην πολιτική της Ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας, αλλά και στη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου,που είναι στυλοβάτης των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων.

Στην ίδια βάση , καταδίκασε την πολιτική της υποτέλειας και ξενοδουλείας της κυβέρνησης της ΝΔ που  ευθυγραμμίστηκε με τις εντολές των επικυρίαρχων(ΗΠΑ-ΝΑΤΟ), μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο,ανανεώνοντας τη συμφωνία των βάσεων του θανάτου και εμπλέκοντας ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Η σημερινή  αντιπολεμική συγκέντρωση  ήταν  η ΜΟΝΗ φωνή δημόσιας διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο  απέναντι στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, απέναντι στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας που συνθλίβει λαούς, καταπιέζει έθνη και καταστρέφει χώρες.Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει στην πράξη  ότι η πολιτική της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας στον τόπο μας έχει πολλά και πολύχρωμα δεκανίκια.

Το Μ-Λ ΚΚΕεπιλέγοντας σταθερά και αδιάλειπτα το δρόμο της αντιϊμπεριαλιστική πάλης, όχι μόνο καταδίκασε το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, αλλά κάλεσε το λαό σε μια ενωτική –ανυποχώρητη πάλη ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, σε ένα αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, φιλία και διεθνιστική συνεργασία των  λαών.

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε μικρή πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας, με συνθήματα κατά του πολέμου, της λειτουργίας των  βάσεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το