ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΗ

Μ-Λ ΚΚΕ

Σήμερα, Σάββατο 5  Μάρτη και ώρα 12 μμ πραγματοποιήθηκε Αντιπολεμική-Αντιϊμπεριαλιστική Συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην πλατεία των Λιονταρίωνσυγκέντρωση  την οποία το Μ-Λ ΚΚΕ από την αρχή της εβδομάδας προετοίμαζε, με ενημερώσεις και πρωτροβουλίες κατάθεσης προτάσεων στο μαζικό χώρο.

Ειδιότερα, από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταθέσαμε στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ(1/3) πρόταση αντιπολεμικού-αντιϊμπεριαλιστικού ψηφίσματος , καθως και διοργάνωσης συγκέντρωσηςπρόταση που δεν πλειοψήφησε, με δεδομένο ότι οι δυνάμεις της γραφειοκρατίας(Εκπαπιδευτική Προοπτική/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) αρνούνται το πλαίσιο της καταδίκης της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας(ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και το ΠΑΜΕ καταψηφίζει οποιαδήποτε πρόταση δεν είναι δική του(!),

Μπροστά σε αυτό το κλίμα, η παράταξή μας πήρε αμέσως  την πρωτοβουλία και ΚΑΛΕΣΕ ανοιχτά τους εκπαιδευτικούς στην αντιπολεμική συγκέντρωση του Σαββάτουγεγονός που κινητοποίησε τις γραφειοκρατικές συνδ. παρατάξεις, ώστε  στο μέσο την εβδομάδας να δείξουν πρόθεση συμμετοχής τόσο της  ΕΛΜΕ που αρχικά είχε απορρίψει την πρότασή μας, όσο και του ΣΕΠΕ. Ετσι και τα δυο εκπαιδευτικά  σωματεία κοινοποίησαν την παραμονή του συλλαλητηρίου τη συμμετοχή τους, η οποία βέβαια στο συλλαλητήριο ήταν άτονη .Από την ΕΛΜΕ, μετά από πίεση, υπήρξε πανό και κάποια συμμετοχή, όμως το Δ.Σ του ΣΕΠΕ απουσίασε.

Ωστόσο, η συγκέντρωση ήταν πιο μαζική από εκέινη του προηγούμενου Σαββάτου. Συμμετείχαν συλλογικότητες από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και καποιοι από τους μαζικούς χώρους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ, με το πανό  τις προκηρύξεις του, αλλά και μέσω των συνεχών τοποθετήσεών του στη συκγέντρωσηδιακήρυξε την αντίθεσή του στο νέο ιμπεριαλιστικό εγκλημα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καταδίκασε την ιμπεριαλιστική  τρομοκρατία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ , την πολιτική της υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης και τη συμμετοχή της στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.Διατράνωσε την απαίτησή του να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και τόνιζε διαρκώς την ανάγκη της  συλλογικής αντίστασης των λαών στο ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου(ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα), προβάλλοντας τη θέση του ότι οι μόνοι τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές , απέναντι στους οποίους οι λαοί  έχουν ως μοναδικό δρόμο την ενωτικη πάλη και διεθνιστική συνεργασία.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε σύντομη πορεία στο κέντρο της πόλης που έληξε ειρηνικά στο σημείο της αφετηρίας της.

Δηλώνουμε ότι όσο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ θα αιματοκυλάνε τον Ουκρανικό λαό  και όσο ο λαός  αυτός καταδυναστεύεται  από το σημερινό φασιστικό καθεστώς ή οποιαδήποτε άλλο καθεστώς εγκαθέτων των ιμπεριαλιστών, θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα δηλώνουμε την αλληλεγγύη και αντίθεση μας στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το