Συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 3/12, 6.00μμ, στην Ηγουμενίτσα, στον Πεζόδρομο

Κάτω η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία,

η πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας

και της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας

Η κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εγκληματικής πολιτικής διάλυσης της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας, συνδυάζεται σταθερά με την πολιτική του φόβου, του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και της καταστολής.

Στα πλαίσια αυτά πριν από ένα χρόνο τέτοιες ημέρες, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Πολυτεχνείου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση τάχα της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, επέβαλε μέτρα χουντικής έμπνευσης, καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καταπατώντας έτσι βάναυσα τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Εξαπέλυσε τότε ένα νέο όργιο καταστολής και επιδόθηκε σε ένα κύμα επιβολής προστίμων και σε ένα πογκρόμ συλλήψεων.

Έναν χρόνο μετά, 62 αγωνιστές βαρύνονται με προκλητικές και ανυπόστατες κατηγορίες περί «διασποράς μολυσματικής νόσου», την ώρα η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδηγεί το λαό μας σε εκατόμβες των νεκρών.

Αποτελεί πρόκληση να στήνονται τέτοια χυδαία κατηγορητήρια σε δεκάδες αγωνιστές, στελέχη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και της Αριστεράς, που κόντρα στις απαγορεύσεις, διαδήλωναν και διεκδικούσαν την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που το ρημάζει.

Είναι πρόκληση να στήνονται τέτοια κατηγορητήρια την ώρα που η κυβέρνηση δεν λαμβάνει το παραμικρό μέτρο ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα υγειονομικό μέτρο στους χώρους δουλειάς, που στα ΜΜΜ οι άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά, που στα Δημόσια Σχολεία οι μαθητές στριμώχνονται σε τμήματα των 27, 28 και 29 παιδιών, που εφαρμόζει μια διχαστική και εκδικητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Καλούμε τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μαζικές διώξεις αγωνιστών και στις κυβερνητικές απαγορεύσεις που χτυπούν το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες. Να απαιτήσουμε:

  • Να αθωωθούν και οι 62 αγωνιστές και να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες – Να διαγραφούν τα πρόστιμα
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις
  • Μαζικός αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία

για να ανατραπεί η πολιτική της καταστολής, της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της υποτέλειας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το