Καταγγελία για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του ΚΚΕ στην Πάτρα

Κοινό τόπο αποτελεί το γεγονός ότι οι εκλογές είναι ένα «στημένο» πολιτικό παιχνίδι που ευνοεί τα αστικά πολιτικά κόμματα, τα οποία λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης για την προεκλογική τους εκστρατεία και το μεγαλύτερο μέρος της προβολής από τα ΜΜΕ. Σε αυτό το σκηνικό της ιδιότυπης «φίμωσης» των υπόλοιπων κομμάτων προσφάτως προστέθηκαν και τα υπέρογκα πρόστιμα για αφισοκόλληση του Δήμου Αθηναίων σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις.

Αντίστοιχες αντιδημοκρατικές πρακτικές εφαρμόζει και το ΚΚΕ στην Πάτρα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με το σκίσιμο των προπαγανδιστικών υλικών των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσες αφίσες τοποθέτησαν οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ στην Πάτρα χτες το βράδυ (Ταμπάχανα, πλατεία Ομονοίας, πλατεία Μαρούδα), σκίστηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια από τα συνεργεία του ΚΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Να θυμίσουμε την επίθεση που δέχτηκαν οι σύντροφοι μας στην πορεία της Πρωτομαγιάς, επειδή μοίραζαν προκηρύξεις του Μ-Λ ΚΚΕ κατά την διάρκεια της πορείας. Αντίστοιχες πρακτικές τραμπουκισμού και φίμωσης εφαρμόζουν οι δυνάμεις του ρεβιζιονισμού τόσο στους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και στα σωματεία. Καθόλου έκπληξη δεν αποτελεί αυτό το γεγονός για εμάς που γνωρίζουμε τον ρόλο των ρεβιζιονιστών ιστορικά και στη σύγχρονη πολιτική συγκυρία, ένα ρόλο υπονομευτή της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, ένα ρόλο «πυροσβέστη» των λαϊκών αντιδράσεων για λογαριασμό του αστικού πολιτικού συστήματος και προπαγανδιστή ρεφορμιστικών αυταπατών στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτισης.

Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές ενέργειες του ΚΚΕ στην πόλη μας και οπουδήποτε αλλού και καλούμε τον πατρινό λαό να τους γυρίσει την πλάτη!

Κ.Ο. Αχαΐας του Μ-Λ ΚΚΕ

φωτογραφίες από χτες το βράδυ και σήμερα το πρωί

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το