Κ.Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καίγεται και η Μαγνησία! – Ένα ακόμα προαναγγελθέν έγκλημα

Με φωτιές που απλώνονται απ’ τον Αλμυρό μέχρι το Βελεστίνο και την Βιομηχανική Περιοχή Βόλου (ΒΙ.ΠΕ.), καίγεται και ένα μεγάλο τμήμα της Μαγνησίας. Οι φωτιές που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έχουν ήδη τραγικές συνέπειες, αφού τουλάχιστον δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, στον Άγιο Γεώργιο Φερών και τον Πλάτανο Αλμυρού, ενώ πληροφορίες ανάφεραν ότι σε εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. κινδύνευσαν να καούν δεκάδες εργαζόμενοι που είχαν αποκλειστεί στις εγκαταστάσεις.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη του Βόλου είναι ασφυκτική και έχει βγει ανακοίνωση που καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν να κυκλοφορούν λόγω της τοξικότητας της ατμόσφαιρας. Το συνδικάτο μετάλλου κάλεσε την επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείο εργασίας, να κλείσει την Α΄ και Β΄ ΒΙΠΕ καθώς και το εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ κοντά στον Αλμυρό.

Κάτοικοι των περιοχών που καίγονται ήταν έντονα αγανακτισμένοι με την κρατική ανυπαρξία, ειδικά στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου η φωτιά ξεκίνησε από χωράφια με καλαμιές που θα μπορούσαν εύκολα να ελεγχθούν, όμως δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα στο ξεκίνημα της φωτιάς.

Στην πραγματικότητα και στις φωτιές της Μαγνησίας ακολουθήθηκε η κλασική συνταγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκκενώστε την περιοχή, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να μην έχει ανθρώπινα θύματα, αδιαφορώντας όμως για τις αγροτικές καλλιέργειες, για τα σπίτια των κατοίκων και φυσικά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Όμως στην περίπτωση της Μαγνησίας η συνταγή απέτυχε γιατί ήδη υπάρχουν δύο θύματα και βέβαια οι καταστροφές είναι ήδη μεγάλες.

Η Κ.Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει ένα ακόμα προαναγγελθέν έγκλημα, αφού η κρατική εγκατάλειψη στη στελέχωση της πυροσβεστικής με μέσα και προσωπικό, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και η λογική ότι όλα αγοράζονται και πουλιούνται οδηγούν σε όλες αυτές τις καταστροφικές συνέπειες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι καταστροφικές πυρκαγιές αποτελούν ακόμα μία χρυσή ευκαιρία και για τους μεγαλοκαρχαρίες της υποτιθέμενης πράσινης ενέργειας, αφού κατά κύριο λόγο εγκαταλείπονται οι γεωργικές καλλιέργειες και «φυτρώνουν τα φωτοβολταϊκά και στις κορυφές των καμένων βουνών ξεπηδούν οι ανεμογεννήτριες.

Τέλος η Κ.Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη για την ανάπτυξη συντονισμένου αγώνα για να αποζημιωθούν πλήρως όλοι όσοι έχουν υποστεί καταστροφές απ’ τις πυρκαγιές, καθώς και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης όλων αυτών που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας των καταστροφών αυτών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το