Μαζική παρουσία του κόσμου στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της εξάρτησης, της φτώχιας και της καταστολής και από το Ηράκλειο

     Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοέμβρη στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της εξέγερσης στο πολυτεχνείο. 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μαζική και πολύ πιο δυναμική σε σχέση όχι μόνο με την περσινή επέτειο αλλά και με τα προηγούμενα χρόνια. 

Το κάλεσμα ήταν για τις 18:00 στην πλατεία ελευθερίας όπου και παρευρέθη πλήθος κόσμου, πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες. Το παρόν έδωσε και η κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ με πανό και προκηρύξεις όπως και μέσα από το μικροφωνικό βήμα που είχε στηθεί στο κέντρο της πλατείας. Εκεί ήταν και η ΛΑ-ΑΑΣ με το πανό της και την προκήρυξή της καθώς και μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης και του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης. Στις 19:00 ξεκίνησε η πορεία που πέρασε μέσα από δρόμους του κέντρου της πόλης. Τα μπλοκ των δυνάμεων του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΛΑΑΑΣ φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του φασισμού της πολιτικής της φτώχειας και της καταστολής και υπέρ του ασύλου και μοιράζοντας προκηρύξεις, έδωσαν το πολιτικό τους στίγμα στη διαδήλωση. 

Η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και της τρομοκρατίας αποτυπώθηκε και στο Ηράκλειο με την έντονη παρουσία της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε κατά βήμα την πορεία, χωρίς όμως να γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκειά της. Μετά και τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και το όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ, η παρουσία του κόσμου έκανε φανερό ότι υπάρχουν ακόμα τα ελπιδοφόρα αντανακλαστικά και η δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία στις καρδιές του λαού. Η ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, ήταν μια καθαρή απάντηση στην πολιτική του τρόμου και της σιγής νεκροταφείου που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το