Δελτίο Τύπου

Λίγες εβδομάδες μετά τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή που έφεραν οι θάνατοι δύο ανθρώπων, μιας νέας εγκύου στη Νέα Μάκρη και μιας 63χρονής γυναίκας στην Κω, η εγκληματική κυβερνητική πολιτική στη Δημόσια Υγεία φέρνει και νέα θύματα. Άλλοι δύο νεκροί μέσα σε μια ημέρα στη Λέσβο και στο Μαντούδι Εύβοιας, τρεις μέσα σε μια εβδομάδα μετά και το θάνατο του 52χρονου στο Περιστέρι, έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα αυτών που χάνουν τη ζωή τους λόγω της συνεχιζόμενης απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεκάδες ακινητοποιημένα ασθενοφόρα στην πρωτεύουσα της χώρας, τραγικές ελλείψεις στην πλειοψηφία των επαρχιακών πόλεων και δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης, συνθέτουν το σκηνικό της διάλυσης του ΕΣΥ. Την ώρα που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν υπάρχει ένα ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλλουν το καθεστώς της πλήρους εγκατάλειψης και της υποστελέχωσης των δομών, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες και πανηγυρισμούς για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Αντί για την άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και οχήματα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ο Μητσοτάκης χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοινώνει την «ενίσχυση» του ΕΚΑΒ με «μεταγραφές» από την Πυροσβεστική, το Στρατό και τους ΟΤΑ. Έτσι εννοεί η κυβέρνηση την «αναβάθμιση» του ΕΣΥ. Στην πραγματικότητα η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στρώνει το δρόμο στην ακόμα μεγαλύτερη απαξίωσή του σε βάρος της υγείας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Η τραγική ειρωνεία -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- των τελευταίων περιστατικών που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πως οι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης προέβαιναν σε πανηγυρικούς παρουσιάζοντας τις περίφημες προγραμματικές δηλώσεις τους, κάνοντας λόγο ξανά για την ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ. Η τραγική πραγματικότητα των νέων νεκρών τους διαψεύδει.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Καλεί το λαό να μην εξοικειωθεί με την εικόνα της εγκατάλειψης του ΕΣΥ και των τραγικών συνεπειών που φέρνει αυτό το καθεστώς. Να παλέψει και να απαιτήσει την πραγματική αναβάθμιση του ΕΣΥ, την ουσιαστική ενίσχυσή του με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και τον εξοπλισμό του με όλες τις σύγχρονες αναγκαίες υποδομές ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του λαού.

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το