Καθώς ξεκίνησε ο δεύτερος πιο φονικός γύρος των σιωνιστικών επιθέσεων στη μαρτυρική Γάζα, ύστερα από την ολιγοήμερη εκεχειρία, η ανάγκη να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό προβάλλει επιτακτικά. Και ενώ, μετά από μια σειρά ανούσιες, μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και διαγκωνισμούς, βγήκε τελικά ένα κάλεσμα για συγκέντρωση και διαδήλωση στην ισραηλινή πρεσβεία, οι διοργανωτές έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Αρκέστηκαν σε ένα τυπικό -όπως αποδείχθηκε- κάλεσμα, χωρίς να κινητοποιήσουν στοιχειωδώς τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα η προσέλευση να είναι περιορισμένη και αναντίστοιχη της αναγκαιότητας μιας μαζικής διαδήλωσης, ακυρώνοντάς την τελικά.

Ένα ακόμη δείγμα της ολοκληρωτικής έλλειψης αξιοπιστίας και μιας επαναλαμβανόμενης στάσης απουσίας ευθύνης από τις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις. Γιατί δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που ενώ πλειοδοτούν σε αγωνιστικό βερμπαλισμό και πρωτοστατούν στη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις μετά είναι άφαντες ή συμμετέχουν δια αντιπροσωπείας…

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το