Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Υποκρισία, «γύψος» και κοινωνικός αυτοματισμός

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στο ακραία αντιδημοκρατικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάσει το κοινωνικό έδαφος για αυτό, με μια καταιγιστική προπαγάνδα ενεργοποίησης του άθλιου κοινωνικού αυτοματισμού περί «ατομικής ευθύνης».

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν επιχειρεί να «προστατέψει το κοινωνικό σύνολο» από κάποιους «επιπόλαιους». Ο «γύψος» δεν ήρθε ως αποτέλεσμα κάποιων αντικοινωνικών ατομικών συμπεριφορών. Η απαγόρευση συνιστά μια κυνική ομολογία του εγκληματικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου της πολιτικής που υπηρετεί ο ίδιος και το κόμμα του. Αυτής που κατεδάφισε, κατεδαφίζει και θα κατεδαφίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και κάθε άλλης δομής από αυτές που ορίζουν το κοινωνικό κράτος.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει:

  1. Να περιορίσει τις συνέπειες και πολύ περισσότερο να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες με τις οποίες βαρύνεται για την σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Αν το «κράτος οφείλει κατά το σύνταγμα να μεριμνά για την υγεία των πολιτών», όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, τότε το κράτος που δεκαετίες διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων διαπράττει ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Και η πολιτική της διάλυσης του ΕΣΥ και κάθε άλλης δομής πραγματικής πολιτικής προστασίας, προς όφελος πάντα των ιδιωτικών συμφερόντων, μπορεί να υπηρετήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις, δεν μπορεί όμως να διαφεύγει κανενός, ότι η ΝΔ είναι ο βασικός ιδεολογικός και πολιτικός εισηγητής των εγκληματικών νεοφιλελευθέρων δογμάτων.

Ο ελληνικός λαός όχι απλά δεν πρέπει να δώσει «άφεση» για αυτή τη πολιτική, όχι απλά δεν πρέπει να προσφέρει την ομερτά και  την ανοχή που οι «σωτήρες της καραντίνας» διεκδικούν, αλλά τώρα να στραφεί ενάντια σε αυτούς τους «υπεύθυνους» που απειλούν την υγεία και τη ζωή του.

  • Επιδιώκει να εδραιώσει ακόμα περισσότερο το αποπροσανατολιστικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης». Και να χρεώσει τα θύματα και τις συνέπειες του κορονοϊού, όχι στην ίδια την πολιτική που δεκαετίες τώρα εφαρμόζουν, αλλά στους «επιπόλαιους» που μετακινούνται άσκοπα.

Αυτοί που επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας Γεωργιάδη, έκλεισαν, συγχώνευσαν και υπονόμευσαν εκατοντάδες περιφερειακά νοσοκομεία, αυτοί που άφησαν τα κεντρικά νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, εξοπλισμό και υποδομές, κουνούν το δάχτυλο στους «ανεύθυνους» που υπονομεύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην υγεία των πολλών.

Ναι ο λαός πρέπει να πάρει κάθε μέτρο αυτοπροστασίας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας που του στερούν οι πολιτικές της ΝΔ και των άλλων κυβερνήσεων. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να γίνει το θύμα αυτής της ύπουλης προπαγάνδας που αν καταφέρει να μεταθέσει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, σε κάποιους «ανεύθυνους», τότε θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος ώστε αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για όλα αυτά, να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέες πανδημίες.

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι βέβαιο ότι εκφράζει τους ανομολόγητους πόθους (και ενίοτε ομολογημένους) ενός μαύρου μπλοκ, που «φωλιάζει μέσα στη μεγάλη δεξιά παράταξη». Αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ μια πρόβα για το μέλλον.

Επιχειρούν να μπολιάσουν έναν λαό με την ανοχή απέναντι στα ανελεύθερα μέτρα των απαγορεύσεων και των προστίμων. Να τον εθίσουν σε μια κοινωνία όπου το «υπεύθυνο» και το «δίκαιο» το ορίζει η αστυνομία, το λιμενικό και ο στρατός. Και για αυτό η απαγόρευση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το λαό και τον τόπο.

Αν όπως λένε η πανδημία θα καμφθεί πραγματικά, μετά από 18 μήνες όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτά τα μέτρα δεν ήρθαν για να φύγουν, ούτε αποτελούν απλά έκτακτα ολιγοήμερα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζοντας καλά ότι στο τέλος αυτού (του πρώτου;) πανδημικού κύματος, η χώρα θα έχει βυθιστεί σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση και επιδιώκοντας να φορτώσει ξανά όλα τα βάρη στα ίδια υποζύγια, προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή μίας… νέας τάξης.

Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα, οι καραντίνες και οι απαγορεύσεις είτε λόγω ιών, είτε λόγω άλλων προσχημάτων θα επιδιωχθεί να επιβληθούν πολλές φορές ακόμα. Ειδικά αν στη φάση της οικονομικής κρίσης που θα βυθιστεί ο λαός μας, αποφασίσει να αντιπαλέψει τις πολιτικές που κονταίνουν το μέλλον του.

Η πολιτική της «απαγόρευσης κυκλοφορίας», αξιοποιώντας στο έπακρο το πραγματικό πρόβλημα της πανδημίας, αποτελεί επί της ουσίας συνέχεια της πολιτικής της τρομοκρατίας, της καταστολής, της αστυνομοκρατίας και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων που απαρέγκλιτα εφαρμόζει η ΝΔ εδώ και εννέα μήνες.

Καμία ανοχή στην πολιτική του τρόμου και των απαγορεύσεων.

Καμία συναίνεση με τους πραγματικούς εγκληματίες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας.

                                                                                        Μ-Λ ΚΚΕ

                                                                                          

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το