Αντινατοϊκή – αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Τετάρτη 29 Ιουνίου, Ηγουμενίτσα, 20:00 Πεζόδρομος

29-30 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Μαδρίτη η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

.

 Η Σύνοδος θα αποφασίσει τη λεγόμενη νέα «Στρατηγική Αντίληψη» του δυτικού ιμπεριαλισμού. Σε αυτήν θα αποτυπωθεί η ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Ήδη από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες Νατοϊκού στρατού έχουν σταλεί στην ανατολική πτέρυγά του και η νέα Σύνοδος κορυφής πρόκειται να αποφασίσει την ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της περιοχής παράλληλα με την αύξηση των εξοπλισμών.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ έρχεται σε μια περίοδο που η παράταση του πολέμου έχει φέρει διχασμούς στο δυτικό στρατόπεδο με τις μεγαλύτερες δυνάμεις της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία) να διαφοροποιούνται από τη «σκληρή γραμμή» της συνέχισης του πολέμου, που εκφράζει η πλευρά των Αμερικάνων και των Βρετανών, και να προσπαθούν να ασκήσουν συντονισμένες πιέσεις στην ουκρανική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει διπλωματική διευθέτηση στο Ουκρανικό.

Κι αυτό διότι τα απανωτά πακέτα κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία τελικά αποδεικνύεται ότι γυρνάν μπούμερανγκ με αποτέλεσμα οι λαοί της Ευρώπης να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα πρωτοφανή πολλαπλή κρίση, οικονομική, ενεργειακή και επισιτιστική που εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτική και αυτό τρέχουν να προλάβουν οι ηγέτες της ΕΕ.

Παρά πάντως τις διαφοροποιήσεις στο στρατόπεδο της δύσης, το μπλοκ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις του σε όλο το τόξο από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερο παροξυσμό τις ήδη οξυμένες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ δυτικού και ρωσικού ιμπεριαλισμού, φέρνοντας τον κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης πιο κοντά.

Μέσα σε αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζεται σε ένα ρόλο δουλοπρεπή υπηρέτη των ιμπεριαλιστικών και πολεμικών επιδιώξεων της Δύσης στέλνοντας συνεχώς πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, όταν και όποτε τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της το ζητήσουν. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική υποτέλειας που εμπλέκει τη χώρα μας στα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών και μόνο νέους πολεμικούς κινδύνους εγκυμονεί για το λαό και τον τόπο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην να οργανώσουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στον πόλεμο και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που εμπλέκει τη χώρα μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  • Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από την Ουκρανία
  • Καμιά συμμετοχή – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Έξω από την ΕΕ -Έξω οι Βάσεις

 Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Μ-Λ ΚΚΕ   (Κ. Ο.  Θεσπρωτίας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το