Στο Ηράκλειο Κρήτης, με Δελτίο τύπου η Κομματική Οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή στις 10 πμ:

  • ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ , ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10πμ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δυο μόλις μέρες πριν την άρση των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας, η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύει τις κινητοποιήσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάςσε μια νέα επίδειξη αυταρχισμού και εκφοβισμού, καταπατώντας, με πρόσχημα τον κορονοϊό, ένα αναφαίρετο, με αιματηρούς αγώνες κατακτημένο, δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού.

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την επιβολή του πρώτου μνημονίου που συνέτριψε θεμελιώδεις εργατολαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, οδήγησε στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση πλατιά εργατο-λαϊκά στρώματα, ξεπούλησε όσο-όσο τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας.

Τώρα, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, η εργατική τάξη και ο λαός μας βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με μια βαθιά οικονομική κρίση,ενώ οι αντεργατικοί νόμοι, τα διατάγματα και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διαδέχονται το ένα το άλλο και διαγράφεται η απειλή επιβολής νέων σκληρών αντιλαϊκών μνημονίων.

Καθώς η υγειονομική κρίση σταδιακά υποχωρεί, οι αναταράξεις και οι συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα οικονομικό τσουνάμι έχει αρχίσει να σαρώνει τα πάντα.

Κύριο μέλημα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους, σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας, είναι να μετακυλήσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, μέσα από τεράστιας κλίμακας απολύσεις, καταπάτηση εργασιακών σχέσεων και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, περικοπές μισθών και όλα τα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν.

Αυτή η πραγματικότητα επιβάλλει να εξαντλήσουμε κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα, ώστε να αντιπαλέψουμε κάθε αντιλαϊκό κυβερνητικό νόμο, κόντρα στην εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική της συναίνεσης, της υποχώρησης και του συμβιβασμού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί το λαό να την τιμήσει μαχητικά, κόντρα στο μαζικό εκφοβισμό, στα μέτρα φίμωσης και καταστολής, προβάλλοντας  και διεκδικώντας τα άμεσα και γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και φίλους, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή στις 10 πμ, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να τιμήσουμε τους ήρωες της εργατικής τάξης και των λαϊκών αγώνων.


Η Κομματική οργάνωση Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ στην πρωτομαγιάτικη προκήρυξη αναφέρει:

Η Πρωτομαγιά φέτος, μέρα αγώνων των εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο, σηματοδοτεί περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ενότητα και αγώνες.

Βρίσκει το παγκόσμιο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα να παραδέρνει για πολλοστή φορά σε βαθειά οικονομική κρίση, την οποία προσπαθεί να φορτώσει πάλι στους λαούς.

Βρίσκει τους λαούς να μετράνε εκατόμβες θυμάτων από έναν ιό που ξεσκέπασε την κατάρρευση των ετοιμόρροπων συστημάτων υγείας σ όλο τον κόσμο και ειδικότερα αυτών της «ανεπτυγμένης» και «αλληλέγγυας» Δύσης που βάζει σε ομαδικούς τάφους τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής της.

Βρίσκει τους εργαζόμενους σ όλο τον κόσμο όπως και στη χώρα μας να συνειδητοποιούν τι ακριβώς εννοούν τα κοράκια της κτηνώδους εκμετάλλευσης και οι εκπρόσωποι τους όταν μας γανώνουν τα αυτιά περί εθνικής ομοψυχίας. Όπως αποδείχνουν οι πράξεις τους εννοούν την ομοψυχία των κυβερνόντων με τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων αφού την ώρα που μας έχουν κλειδαμπαρωμένους και φιμωμένους «για το καλό μας» την ίδια ώρα ψηφίζουν νόμους που χειροτερεύουν, σ όλα τα επίπεδα, την ήδη ρημαγμένη ζωή μας.

Βρίσκει όλο το λαό σε τούτη την αλυσοδεμένη, εδώ και 10 χρόνια, χώρα από τους «δανειστές», να φορτώνεται «ατομικά την ευθύνη» για το γεγονός ότι το σύστημα υγείας που χρόνια το πληρώνει, δεν μπορεί να τον περιθάλψει γι αυτό του λένε να κάτσει και να πεθάνει σπίτι. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στους ιδιώτες κλινικάρχες.

Γι αυτό η φετινή Πρωτομαγιά μας επιβάλει να ενωθούμε και να απαιτήσουμε τώρα:

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και υποδομών για όλες τις ανάγκες των δημόσιων Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Ιατρείων.

Να ανοίξουν και να στελεχωθούν όλες οι αναγκαίες δημόσιες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για κάθε ανάγκη.

Τεστ, μέσα προστασίας σε όλο το προσωπικό στον τομέα της υγείας, της πρόνοιας, της καθαριότητας και όπου είναι αναγκαία για τους εργαζόμενους.

Να μην περάσει κανένας νόμος ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσον τον αγώνα του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΥ Ικαρίας, που καλεί την Πρωτομαγιά σε αγωνιστική κινητοποίηση στο χώρο του Νοσοκομείου.

Να αποδείξουμε με τους αγώνες μας ότι δεν χειροκροτούμε υποκριτικά τους ελλιπέστατους και ακάλυπτους από μέσα προστασίας εργαζόμενους στην υγεία.

Στην Ηγουμενίτσα η Κομματική Οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 11 π. μ. στον Πεζόδρομο (Βενιζέλου).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το