Η ανακοίνωση σε μορφή εκτύπωσης

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, τη μηχανή πολέμου και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας

Στις 29-30 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Μαδρίτη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Η σύνοδος θα αποφασίσει τη λεγόμενη νέα «Στρατηγική Αντίληψη» του δυτικού ιμπεριαλισμού. Σε αυτήν θα αποτυπωθεί η ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Ήδη από την αρχή της εισβολής του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες νατοϊκού στρατού έχουν σταλεί στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η νέα σύνοδος κορυφής πρόκειται να αποφασίσει την ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της περιοχής παράλληλα με την αύξηση των εξοπλισμών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Στόλντενμπεργκ που κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που τελούν υπό καθεστώς υψηλής ετοιμότητας σε 300.000 στρατιώτες.

«Το νέο στρατηγικό Δόγμα θα μας καθοδηγήσει σε μια εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού» δηλώνει ο Στόλντενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας ότι ο πλανήτης βαδίζει σε μια νέα κατάσταση σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία. Ειδικά στην περιοχή μας το μπλοκ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις του σε όλο το τόξο από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα, κλιμακώνοντας τον ανταγωνισμό με το ρωσικό ιμπεριαλισμό, φέρνοντας τον κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης πιο κοντά, όπως αποδεικνύουν και τα τελευταία γεγονότα με τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ που επέβαλε η κυβέρνηση της Λιθουανίας καθ’ υπαγόρευση των Αμερικάνων και τη Ρωσία να δηλώνει ότι η απάντηση δεν θα είναι μόνο διπλωματική.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργεί σαν πειθήνιο όργανο των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και για την προώθηση των γενικότερων επεμβατικών- πολεμικών επιδιώξεων της Δύσης, στέλνοντας συνεχώς πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, όταν και όποτε τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της το ζητήσουν. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική υποτέλειας που εμπλέκει της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών και μόνο νέους πολεμικούς κινδύνους εγκυμονεί για το λαό και τον τόπο. Αυτή είναι «η σωστή πλευρά της ιστορίας» του Μητσοτάκη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό σε ένα παραλήρημα υποταγής από το αμερικάνικο κογκρέσο δήλωνε πως στέκεται μαζί με τους Αμερικάνους «όποτε και όπου χρειαστεί», εκλιπαρώντας έτσι την προστασία των αφεντικών του απέναντι στις επιθετικές προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό που γεννά πόλεμο και δυστυχία. Τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα μπορεί να τα υπερασπίσει μόνο ό ίδιος με την αντιιμπεριαλιστική πάλη του, κόντρα στην πολιτική της εξάρτησης που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών προκειμένου αυτοί να προωθούν τους κατακτητικούς σκοπούς τους.

  • Καμιά συμμετοχή – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Έξω από την ΕΕ
  • Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από την Ουκρανία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το