Το Σάββατο 31 Ιούλη 2021, έφυγε από τη ζωή ο πολύτιμος σύντροφός μας, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ Γιάννης Θεοχάρης, λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και πολλών χρόνων πολύτιμης προσφοράς στον αγώνα του λαού για Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.

Ο Γιάννης Θεοχάρης υπήρξε ένας δοκιμασμένος και αφοσιωμένος μαχητής του κομμουνιστικού κινήματος. Στέλεχος του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, κρατούμενος στο στρατόπεδο στην Ελ Τάμπα, εξόριστος για πάνω από δέκα χρόνια στη Μακρόνησο και στον Άη Στράτη. Μέλος του Γραφείου Εθνικής Αντίστασης της ΕΔΑ και πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Αναπήρων – Τραυματιών της Εθνικής Αντιστάσεως 41-44, μέχρι το 1964.

Το 1964, μετά την επικράτηση του ρεβιζιονισμού στο ΚΚΕ, στρατεύεται στο μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα και στην «Αναγέννηση». Έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, ενάντια στις διαλυτικές ρεβιζιονιστικές απόψεις. Μέσα από τις γραμμές του Μ-Λ ΚΚΕ, στάθηκε στις επάλξεις του αγώνα του λαού μας για την υπόθεση της εργατικής τάξης της πατρίδας μας, διαπνεόμενος σε όλη του τη ζωή από τα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Μέχρι το τέλος της ζωής του συνέβαλε δραστήρια και ακούραστα για την ανάπτυξη του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος.
Η παρουσία του στην εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την απόδοση φόρου τιμής στους αγωνιστές της Μακρονήσου, στις 20 Μάη 2017, παρά τα προβλήματα υγείας του και η σεμνή ομιλία του συγκίνησαν παλιούς και νέους συντρόφους.

Ο Γιάννης Θεοχάρης, γνώρισε κάθε είδους κακουχίες και κατατρεγμούς στους οποίους υπέβαλε χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης το μεταβαρκιζιανό καθεστώς του μοναρχοφασισμού και της αντίδρασης. Πέρασε τις δοκιμασίες παλικαρίσια, όρθιος και αλύγιστος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το