Το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές. Ο κυκλώνας προκάλεσε καταστροφή που θα χρειαστούν «γενιές» για να αποκατασταθούν.

Ο προσωρινός απολογισμός μετά το πέρασμα του Ντόριαν αύξησε τον αριθμό των θυμάτων σε 30, δήλωσε ο Χιούμπερτ Μίνις, ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

AP Photo/Gonzalo Gaudenzi

Ο κυκλώνας προκάλεσε καταστροφή που θα χρειαστούν «γενιές» για να αποκατασταθούν, είπε ο Μίνις. Περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν «άμεση ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια» στις πληγείσες περιοχές του αρχιπελάγους, τόνισε ο ΟΗΕ.

Ο Ντόριαν, που υποβαθμίστηκε εκ νέου στην κατηγορία 2 χθες, πλησίασε λίγο περισσότερο τις αμερικανικές ακτές, φέρνοντας σφοδρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές, ανεμοστρόβιλους και τον κίνδυνο θανατηφόρων πλημμυρών. Πολλοί δρόμοι στο Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με νερά 30 εκατοστών ή ακόμα ψηλότερα.

Στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν τέσσερις θάνατοι που συνδέονταν έμμεσα με τον Ντόριαν. Στην Κομητεία Όραντζ, στη Φλόριντα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις προετοιμασίες και κατά τη διάρκεια της εκκένωσης περιοχών, γνωστοποίησαν οι αρχές. Στη Βόρεια Καρολίνα, ένας 85χρονος έπεσε από σκάλα ενώ κάρφωνε σανίδες στα παράθυρα του σπιτιού του ενόψει της έλευσης του Ντόριαν, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Πάνω από 210.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση σε Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια, ανέφεραν πάροχοι ενέργειας.

AP Photo/Gonzalo Gaudenzi

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το