Μπίζνες με το Ισραήλ στα κατεχόμενα προωθεί η κυβέρνηση

26 Μαρτίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Ολοένα και στενότερες γίνονται οι σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ και δεν αφορούν μόνο ενεργειακές συμμαχίες με στόχο την εκμετάλλευση κοιτασμάτων και αγωγών υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφορούν και μεγαλεπήβολα σχέδια για μπίζνες με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές, που στραγγαλίζουν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού σε μια ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα. Χαρακτηριστική η προσπάθεια των ελληνικών εταιρειών ΣΤΑ.ΣΥ. και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ να συμμετάσχουν στο έργο κατασκευής και συντήρησης της «Πράσινης γραμμής» του τραμ της Ιερουσαλήμ, που σχεδιάζεται να συνδέσει εβραϊκούς εποικισμούς εμβαθύνοντας και σκληραίνοντας την κατοχή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Οι προσπάθειες των ΣΤΑ.ΣΥ. και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ να συμμετάσχουν στο έργο της «Πράσινης γραμμής» του τραμ της Ιερουσαλήμ προκάλεσαν πρόσφατα την αντίδραση της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς η υπόθεση βρίσκεται πια στο στάδιο επιλογής των υποψήφιων εταιρειών.
Σε δήλωσή του ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την εντεινόμενη εποικιστική δραστηριότητα των κατοχικών αρχών στα Παλαιστινιακά εδάφη, επισημαίνοντας «τις επικίνδυνες συνέπειες αυτής της πολιτικής για την ειρηνευτική διαδικασία και την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών». Τονίζει πως η σχεδιαζόμενη «Πράσινη γραμμή του τραμ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ «εντάσσεται στο πλαίσιο αποικιοκρατικής εποικιστικής πολιτικής», αφού επιδιώκεται μέσω αυτής να συνδεθεί η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ με τους εβραϊκούς εποικισμούς στην υπόλοιπη Δυτική Όχθη.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top