Η πραγματικότητα είναι πως η χώρα μας γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, εκτεθειμένη σε πολλαπλούς κινδύνους. Η πολιτική της ελληνικής ολιγαρχίας και όλων των πολιτικών εκπροσώπων της, πολιτική υποταγής στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και διεκπεραίωσης και εμπλοκής στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους, η οποία απογειώθηκε κατά την τρέχουσα 10ετή μνημονιακή περίοδο, δεν «προσπορίζει οφέλη», όπως διατυμπανίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, η ΝΔ τώρα. Η ευθυγράμμιση με τις εντολές των δανειστών και η ταύτιση με τις δυνάμεις της επίθεσης και του πολέμου έχουν δημιουργήσει συνθήκες λεηλασίας και υποδούλωσης του λαού και της χώρας. Και δεν αποτρέπουν, αντίθετα τροφοδοτούν κινδύνους και προκαλούν νέες συμφορές στη χώρα και το λαό μας.


Με τα μνημόνια, η χώρα έγινε παγκόσμιο πειραματόζωο, μια απέραντη οικονομική ζώνη φτηνής εργατικής δύναμης, κατάργησης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Εξαθλιώθηκε ο λαός της, ξεπουλήθηκε και ξεπουλιέται σκανδαλωδώς ο πλούτος και οι υποδομές της. Μέχρι τέλους! Με ακραίο πλιάτσικο, τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, τη ΔΕΗ. Ακόμη και οι «εμβληματικές» επιχειρήσεις της ελληνικής ολιγαρχίας εξαγοράζονται μία-μία από τις ξένες πολυεθνικές. Στο μακρύ κατάλογο, μετά την Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Fix, Mythos) πέρυσι, προστέθηκε πρόσφατα η Μινέρβα Ελαιουργική, ενώ σειρά τώρα έχει η Vivartia. Οι περίφημες «επενδύσεις», για τις οποίες εκλιπαρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνουν τη χαριστική βολή στην όποια εναπομείνασα δημόσια επιχείρηση, στην όποια εγχώρια καπιταλιστική παραγωγή.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αλώνι και ορμητήριο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με τις αμερικανικές βάσεις και «διευκολύνσεις» να πληθύνονται και να ενισχύονται. Κάτι που ουδόλως αποθαρρύνει την τουρκική ολιγαρχία από το να κλιμακώνει την επιθετικότητά της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο προβάλλοντας το στρατηγικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αμφισβητώντας ανοικτά και έμπρακτα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και καταλύοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλώντας την επιπλέον με νέο «Αττίλα» και προσάρτηση της Αμμοχώστου.


Αυτή είναι λοιπόν η «ανάπτυξη». Αυτή είναι η και «γεωπολιτική αναβάθμιση». Μια χώρα έρμαιο των δανειστών της, λεηλατημένη από τις πολυεθνικές τους. Μια χώρα υποχείριο των ισχυρών «προστατών» της, πεδίο εξόρμησης της επιθετικής μηχανής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στη δίνη των ενισχυόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Με μια κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ, που κατά τα γνωστά επιζητά «προστασία» από ΗΠΑ και ΕΕ, για να της «προσφέρουν» νέα δεσμά και να της πουλήσουν τα ακριβά τους όπλα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Οι φωτογραφίες στο άρθρο είναι από πίνακες του Κερκυραίου ζωγράφου Γιώργου Τσιριγώτη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το