Ο Κώστας Γάκης και η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου ταράζουν τα νερά με μια πρόταση για κοινωνικό και πολιτικό θέατρο που περνάει μέσα από τα βάθη της ψυχής. Με τη ματιά τους στη σκηνή βλέπουμε τον καλλιτέχνη που πραγματικά πονάει για την αδικία, τη βαρβαρότητα της εξουσίας, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν τους αφήνει αδιάφορο οτιδήποτε συμβαίνει στην καθημερινότητα και δε χάνουν ευκαιρία να το σχολιάσουν, να το αναδείξουν, να το καταδικάσουν.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου αφιερώνουν την παράστασή τους «Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό» , διασκευή από τους ίδιους του έργου του Χιλιανού αγωνιστή Λουίς Σεπούλδεβα, στο θέατρο Άλφα στις 9 το βράδυ, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που, σαν εκείνη την ημέρα,  δολοφονήθηκε από αστυνομικό. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το έργο αναφέρεται κυρίως στη βαρβαρότητα της εξουσίας αλλά και στην αλληλεγγύη. Η είσοδος για τους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση, που σε μαγεύει, σε συγκινεί, αλλά συγχρόνως σε ζωντανεύει και σε θυμώνει. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Γάκη με τη βοήθεια της Νατάσας-Φαίης Κοσμίδου, η υπέροχη μουσική του ίδιου του Γάκη και ερμηνεύουν οι: Κώστας Γάκης, Γιάννης Βασιλώττος- ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός που έχουμε αγαπήσει στις Άγριες Μέλισσες- η Ελευθερία Μάζαρη και η Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, δύο εξαιρετικές νέες performers.

Είναι το θέατρο που θέλουμε να έχουμε. Θέατρο κοινωνικοπολιτικό που σκοπό έχει να ταρακουνήσει, να αφυπνίσει, να ενώσει όσους είναι από την πλευρά του δίκιου, ακουμπώντας δυνατά στην καρδιά.

Συνεχίστε έτσι και είμαστε μαζί σας! Όλοι μια φυλή και θα γίνουμε περισσότεροι!

Ο Αλέξης ζει!

Μαίρη Πρίμη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το