ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ακόμη πράξη “φιλεργατικής ” πολιτικής από τη Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα.

Σε μια ακόμη πράξη “φιλεργατικής” πολιτικής προχώρησε η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα κατέθεσαν αγωγή και διεκδικούν να τους καταβληθούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας. Η αγωγή μετά από αναβολή εκδικάστηκε τη Πέμπτη 27-9 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η δημοτική επιχείρηση ζήτησε δια της δικηγόρου της, να μην γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων ! Η επιχείρηση που διαχειρίζεται το κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα και έχει μεγάλα ποσοστά κερδοφορίας δεν επιθυμεί να καταβάλλει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους της. Πρόκειται για μια σαφή αντεργατική τοποθέτηση που στρέφεται εναντίον ενός διαχρονικού δικαιώματος των εργαζομένων, που καταργήθηκε με τις μνημονικές πολιτικές.

Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι λειτούργει και στο θέμα των δώρων με βάση τους αντεργατικούς νόμους τόσο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατάργησαν ολοσχερώς το 13 μισθό- Δώρα- και το επίδομα αδείας.

Μια πολιτική αναμενόμενη, αφού δεν είναι πρώτη φορά που η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης και ο διορισμένος Πρόεδρος της κ. Πάγκαλος Βασίλειος στέλεχος του Σύριζα ασκεί αντεργατική πολιτική. Πρόσφατα έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο -πρωτόδικα- για ανασφάλιστη εργασία.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή του Σύριζα στο Δήμο Βύρωνα, ενώ εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, στηρίζει την διοίκηση της Δ. Επιχείρησης που ασκεί αντεργατική πολιτική, ισχυρίζεται ότι σέβεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ακόμα και για τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων όπως είναι η καταβολή της μισθοδοσίας, εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα αναγκάζονται να κάνουν επίσχεση εργασίας.

Οι λέξεις πλέον έχουν χάσει το νόημα τους. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και μέχρι πότε; Οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί εντός και κυρίως εκτός των δικαστηρίων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Το Δ . Σ.

Οκτώβριος 2018

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το