Οι Rolling Stones διεμήνυσαν στον Τραμπ

Η κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών του πλανήτη (η μακρά λίστα περιλαμβάνει από τον Νιλ Γιανγκ και τους R.E.M. μέχρι τους κληρονόμους του Τομ Πέτι) συνεχίζεται και το πιο πρόσφατο επεισόδιο γράφεται από τους Rolling Stones. Το θρυλικό συγκρότημα της ροκ διεμήνυσε στον Αμερικανό πρόεδρο μέσω της BMI (η Broadcast Music Inc είναι μία από τις πέντε μεγάλες εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες) πως αν ξαναχρησιμοποιήσει το τραγούδι τους «Yοu Can’t Always Get What You Want» -όπως έκανε στην πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωσή του στην Οκλαχόμα- θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

«Είναι η τελευταία φορά που ο πρόεδρος Τραμπ χρησιμοποιεί τραγούδια των Stones», αναφέρουν. «Παρότι υπήρξαν απαγορεύσεις και σχετικές συστάσεις στο παρελθόν, θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να αποκλείσουμε τη χρήση των τραγουδιών μας σε οποιαδήποτε από τις μελλοντικές πολιτικές του εκστρατείες. Η νομική ομάδα του συγκροτήματος συνεργάζεται με την BMI καθώς η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των τραγουδιών συνιστά παραβίαση της συμφωνίας περί αδειοδότησης. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ αγνοήσει την απαγόρευση κι επιμείνει, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για αναπαραγωγή μουσικής χωρίς σχετική άδεια».

Πώς το λένε οι Stones στους στίχους τους; «You can’t always get what you want/ But if you try sometimes, well, you might find/ You get what you need». Ε, ήρθε η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος από το 2016 επιμένει να χρησιμοποιεί το εν λόγω τραγούδι- δεν μπορεί να πάρει αυτό που θέλει. Ούτε καν αν προσπαθήσει πολύ!

Το τραγούδι «Yοu Can’t Always Get What You Want» που χρησιμοποίησε ο Τραμπ σε συγκέντρωσή του:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το